Yeni yıl yaklaşırken hediyelik sektörünün vitrini niteliğindeki SOUVENIR 2014 Hediyelik Eşya Günleri 25. kez İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda başladı. İzmirlinin 25 yıldır hediyelik seçiminde değişmeyen adresinin SOUVENIR olduğunu vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, bu yılda on binlerce ziyaretçinin binlerce sevdiğine fuar alanından mutluluk götüreceğini söyledi.
İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 nolu sergi salonundaki açılış programında Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer bir konuşma yaptı. Gençer, “SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri, dile kolay tam 25 yaşında. Yüz binlerce İzmirli ömrünün son çeyrek asrında ne acılar ne seviçler yaşadı. Her ne yaşarsa yaşasın eskiyen yılın hüznüyle, yeni yıla kavuşabilmenin sevinciyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı’ndan binlerce sevdiğine hep mutluluk taşıdı. Mayasındaki hediyeleşme kültürüyle İzmirli küçük büyük demeden verdiği hediyelerle, bağlarını güçlendirdi, sevgisini daha güzel ifade etti. Bizleri, yakınlarımızı, dostlarımızı ve binlerce hemşerimizi sevgi ve mutluluk adına tek çatı altında toplayan SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri, 25 yılda tüm faydalarıyla İzmir’e mal oldu. Bu çağda en fazla ihtiyacımız olan sevgi ve mutluluğun tohumlarını eken SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri’nin nice 25 yıllara ulaşmasını diliyorum. Bu renkli etkinliğe tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.
İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) Başkanı Turgay Yokuş ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta organizasyonun 25. yıl pastası kesildi. Yirmi beş senedir SOUVENIR’ı ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi. Programa katılanların coşkusu stant ziyaretlerinin başlamasıyla tüm fuar alanını kapladı. Hediyelik sektörünün önde gelen 242 firmasının stantları ilk dakikalardan itibaren büyük ilgi gördü. SOUVENIR’da ahşap aksesuarlar, antika hediyelik eşyalar, bijuteri, çiçek, deri ve tekstil aksesuarları, elektronik eşyalar, ev tekstili, gıda, gümüş aksesuarlar, kırtasiye ürünleri, kitap, kozmetik, kristal ürünler, ofis aksesuarları, oyuncak, saat, seramik ürünler, tekstil ürünleri, yılbaşı süs eşyaları ve zücaciye gibi hediyelikler stant vitrinlerinde görücüye çıktı. Birçok ürünün tanıtımı yapılırken fuar alanında sıcak satışlara da başlandı.
5 KITADAN 7 BÖLGEDEN HEDİYELİKLER SOUVENIR’DA
Dünyanın beş kıtasından, Türkiye’nin 7 bölgesinden hediyelikler İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda ilk aldığında tebessüm ettireceği sahiplerini bekliyor. Afrika’dan Uzak Doğuya, Rusya’dan Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyanın hediyelikleri fuar alanında renkli görüntüler oluşturuyor. Bakırından çinisine, keçesinden gümüş takılarına kadar Türkiye’nin hediyelikleri stant vitrinlerinde göz kamaştırıyor. İlginç hediyelikler, kişiye özel hediyelikler ziyaretçilerin beğenisini topluyor.
YÖRESEL DAMAK TADLARI UNUTULMAMIŞ
Tüm duyulara hitap eden SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri kapsamında yöresel damak tadları için özel bir bölüm oluşturulmuş. Meşhur Erzurum cağ kebabı, Antakya’nın künefesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yöresel yemekleri, Zengin mutfak kültürüne sahip Karadeniz illerinin meşhur yemekleri, Trakya ve Rumeli mutfağının baş tacı börekler başta olmak üzere yöresel lezzetler damak tadına önem verenleri bekliyor.
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 14 gün süreyle açık kalacak organizasyon ilk 13 gün 11.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 31 Aralık olan son gün ise saat 17.00’de tamamlanacak.
Kaynak: iha