Özyurtlar İnşaat, 2016’da 2 yeni proje başlatmayı hedefliyor. Projelerin yatırım tutarının 600 milyon lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

Toplam 10 bin konut üreten şirketin hedefi 15 bin rakamını aşmak.

2016 için iki haneli büyüme hedefi koyan Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Yeni senede 600 milyon lira yatırım ile 2 projeyi daha devreye alacağız. Böylelikle 15 bin konut hedefimize de bir adım daha yakınlaşmış olacağız.” dedi. Özyurt, yeni projelerinin İstanbul Avrupa yakasında olacağını dile getirdi.
2015’i de yorumlayan Özyurt, şunları ifade etti:
“2015 siyasetin gölgesinde geçti. Seçimler gördüğümüz, siyasette ve ekonomide güç dönemler ile karşı karşıya kaldığımız 2015’i şirket olarak yüzde 15 büyüme ile kapattık. Bu şartlar altında aynı anda 6 şantiyede faaliyet yürüttük. Bir taraftan yeni projeleri satışa açarken diğer taraftan da projelerimizi maliklerine sunduk.”

Özyurt, şöyle devam etti:

“Bu sene NCadde Agora, Nlive Bahçeşehir ve Nlogo İstanbul 2. Etap’ı satışa sunuyoruz. Aynı dönemde Ncadde Business projemizi maliklerine takdim ettik. Nşehir 2. Etap ve N5 Suites projelerimizde ise mutla sona geliyoruz.”
Tamer Özyurt, projelerinin prim yaptığını temas etti. Satışa sunulan her bir emlağın maliklerine yüzde 80 ila yüzde 100 gelir getirdiğine işaret etti.

Sosyal sorumluluk faaliyetlerine de değinen Özyurt, “Daha evvel duyma engelli çocuklar için bir anaokulu yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamıştık. Eğitim alanında diğer bir yatırımımız olan Tamer Özyurt İlkokulu’nu, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmete sunduk. Eğitime yaptığımız her yatırım beni çok gururlandırıyor.” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: cha