Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’te ekonomik ve yönetimde yaşanan kaoslara rağmen yakalanan başarının altında ‘Arkadaşlık’ yatıyor. Anlattıklarıyla bunu doğrulayan takım kapanı Mustafa Şen, takımdaki her türlü sorunu sahaya çıktıklarında unuttuklarını belirterek takımın onurlu ve saygılı oyunculardan kurulu olduğunu arkadaşlığında üst seviyede olduğunu söyledi.
Sezon başında ligde maça çıkamama durumuna kadar gelen ve sonrasında oluşturulan Özgür Keskin başkanlığındaki yönetimin oluşturduğu takım bir yandan sahada 3 puan için savaşırken, diğer yandan kulüpteki olumsuz gelişmelerle uğra veriyor. Sezonun ilk 4 haftasında alınan mağlubiyetlerle herkesin yüz çevirdiği takımın sonrasında yakaladığı çıkış ise dikkat çekiyor. Maçlar devam ederken yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle futbolcular idman boykotu yapmalarına rağmen o dönemde çıktıkları maçın hiç birinden mağlubiyetle ayrılmadı. Ekonomik sorunlar sürerken puan cetvelinin dibinde yer alan takım geride kalan 4 haftanın ardından 13 haftada 7 galibiyet 5 beraberlik ve bir yenilgi alarak topladığı 26 puan ile biranda düşme potasından play off sınırına geldi.
Kulüpte yaşanan bütün sorunlara rağmen takımdaki bu yükselişin sebebi ise futbolcular tarafından arkadaşlık olarak açıklanıyor. Aydınspor 1923’ün kaptanı Mustafa Şen, “Yönetim sezon başında çok iyi bir kadro kurmuş. Sezon başında biz kendimize biraz süre verilmesini istedik. Herkes o süreçte bir birini tanıdı. Ve bütün oyuncular arasında çok güçlü bir arkadaşlık oluştu. Zor günlerde hep bir birimize sarıldık. Arkadaşlıklarımız sadece saha içinde ve kulüpte kalmadı. Ekonomik sorunlar yaşanırken herkes bir birine idare etti. Ekonomik sıkıntıları bir birimizi destek olarak aştık. Tecrübeli arkadaşlarımızla genç arkadaşlarımız çok iyi kaynaştı. Bu gün gelinen noktada arkadaşlığın etkisi inkar edilemez” dedi.
Takım kaptanlarından Mehmet Al ise, “Aydınspor 1923 takımı kaliteli ve karakterli oyunculardan kurulu bir kulüp. Burada her türlü olumsuzluğa rağmen yüzleri güldüren başarının sebebi bazı yöneticilerimizin cefakar tutumlarıyla, takımdaki her bireyin bir biriyle kenetlenmesinden kaynaklanmaktadır. Hiçbir kulüp futbolcusu idman boykotu yaparken 11 maç yenilmezlik serisi sürdüremez. Sahaya çıktığında sorunları geride bırakan takıma destek verilmesi halinde şmpiyonluk kaçınılmazdır” şeklide konuştu.
Siyah beyazlı takımın golcü oyuncusu Kemal Akbaba’da, “Öncelikle arkadaşlarımı çok tebrik ve takdir ediyorum. Dünyada eşine benzerine rastlanmayacak bir arkadaşlığımız, abi kardeşliğimiz ve dostluğumuz, cephe kardeşliğimiz var. İşte bu yüzden bu takım bugünkü durumda” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha