Yaralı ve sahipsiz hayvanlara şefkatli elini uzatarak onların hayata tutunmasını sağlayan Yıldırım Belediyesi, sıcak bir yuvaya muhtaç hayvanlar için gönüllü aileler arıyor. Sın bir yılda 5 bin 432 sahipsiz hayvanın tedavi edildiğini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 774 hayvanın ise sahiplendirdiklerini söyledi.
Hayvan haklarına saygılı bir anlayışla hizmetlerine şekil veren Yıldırım Belediyesi, Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’nde bulunan hayvanları sahiplendirmeyi hedefliyor. Çeşitli sebeplerle sahipsiz kalan hayvanların tüm tedavilerinin ve bakımlarının yapıldığı Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’nde bulunan hayvanlar sahiplenmeyi bekliyor. Sahipsiz hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için çalıştıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Merkezimin bünyesinde hayatlarını sürdüren hayvanlarımızı vatandaşlarımızın sahiplenmesini istiyoruz. Son bir yıl içerisinde 774 hayvanın sahiplendirdik. Bu süre zarfında barınakta 5 bin 432 sahipsiz hayvanın tedavi edildi. Sahipsiz 1152 hayvanın kısırlaştırma ve 2 bin 72 hayvanın da antiparaziter tedavilerinin uzman veteriner hekimler tarafından yapıldı. Açık ve kapalı alan ilaçlama konusunda da önemli çalışmalara imza attık" diye konuştu.
Tedavileri ve bakımları yapılan hayvanların, hayvanseverlere verilebildiğini anlatan Başkan Edebali, “Aşıları yapılan misafirlerimizi isteyen herkes sahiplenebiliyor. Böylelikle vatandaşlarımız bir hayvanı hayata bağlarken hayvanlar da sıcak bir yuva özlemini gidermiş oluyor. Hayatımızın vazgeçilmez unsuru hayvanlarımıza karşı sorumluluğumuzu biliyoruz ve ona göre davranmaya özen gösteriyoruz” dedi.
Başkan Edebali, Yıldırım’da 16 adet kedi evi, 5 adet köpek beslenme odağı ve 20 adet su odağının bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: iha