Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz 10 gün içerisinde ikametgahını Elazığ’a aldıran Fırat Üniversitesi öğrencilerine toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, üniversite öğrencileri için kolaylık sağlayan yeni bir fırsatı açıkladı. Öğrencilerin ikametgahlarını Elazığ’a aldırmaları halinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz bir şekilde yararlanacağını belirten Yanılmaz, "Üniversite öğrencilerinin toplu taşıma hizmetlerinden tamamen ücretsiz yararlanmalarını sağlayacak olan hizmet 25 Aralık 2014 tarihinden itibaren hayata geçirilecek. Bunun için bugünden itibaren öğrencilerimizin ikametgahlarını Elazığ’a aldırmaları yeterli olacaktır" dedi.
Her gün farklı bir hizmet ve yenilikle vatandaşların karşısına geçtiklerini anlatan Yanılmaz, "Bugün de sosyal belediyecilik ilkemiz gereği hemen her gencimizi ve onun ailesini yakından ilgilendiren bir hizmeti daha sizlere duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elazığ’ımız her alanda hızla gelişen ve büyüyen bir konuma sahip. Sağlık alanında olduğu gibi eğitim alanında da bir merkez konumunda. Şehrin gelişmesi, şehir üzerinde yaşayan insanların şehir nüfuslarına kaydedilmesiyle mümkün. Şehirde yaşadığı, şehrin tüm imkanlarından istifade ettiği halde resmi ikametgahı farklı il, ilçe ve köylerde olan hemşehrilerimizin de kayıtlarını merkeze alıp hizmetlerimizi daha çok arttırmak durumundayız. Kurulduğu 1975 yılından bugüne yüzümüzü ağartan birçok başarıya imza atmış benim de mezun olmaktan gurur duyduğum Fırat Üniversitesi öğrencilerimizi yakından ilgilendiren bir hizmeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Fırat Üniversitesinde, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören tüm öğrencilerimiz yarından itibaren 25 Aralık 2014 gününe kadar Elazığ’da ikamet ettiğini gösterir ikamet, öğrenci belgesi ve bir adet fotoğraf getirip belediyemize müracaatları halinde taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanacaklardır" diye konuştu.
ÜCRETSİZ PASO İÇİN BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR
Yeni uygulamanın sadece Fırat Üniversitesi öğrencilerini kapsadığını, ilk ve orta öğretim ile açıköğrenim öğrencilerinin bu uygulamanın dışında kaldığını ifade eden Başkan Yanılmaz, "Uygulamanın geçerli olması için Fırat Üniversitesi’nden son bir ay içerisinde alınmış öğrenci belgesi, Elazığ şehir merkezinde oturduğuna dair ikametgah kağıdı ve 1 adet fotoğraf yeterli olacaktır. Bugünden itibaren öğrencilerimiz belediyemiz merkez bina ve şehir merkezinde bulunan Belediye İş Merkezi’ndeki paso birimlerine müracaat edebilecekler. Bu uygulamadan ancak 16 Aralık 2014 tarihi ile 25 Aralık 2105 tarihleri arasında müracaat eden öğrencilerimiz faydalanabilecekler. Yapılan bu uygulama ile kentlilik bilinci ve yaşadığı şehre aidiyet bilincinin geliştirilmesi, üzerinde yaşadığı, havasını teneffüs edip suyunu içtiği kentine katkı sunma geleneğini ve kültürünün oluşmasını amaçlıyoruz. Kentine sahip çıkan kendine sahip çıkmıştır. Bir eksik bile eksiktir. Fırat Üniversitemizdeki öğrenci kardeşlerimizin bütçelerine önemli bir katkı sağlamış olacağımızdan bu uygulamamıza öğrenci kardeşlerimiz tarafından büyük rağbet gösterileceği, hem kendilerinin hem de şehrin kazanacağı bu sosyal hizmetin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
65 YAŞ ÜZERİNE HALK OTOBÜSLERİ DE ÜCRETSİZ OLDU
65 yaş ve üzeri hemşehrilerimizin günün her saatinde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanacağını da açıklayan Başkan Yanılmaz, "Bugün duyuracağımız önemli bir çalışmamız da 65 yaş ve üzeri hemşehrilerimizle ilgili olacaktır. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda özel halk otobüslerinde 65 yaş ve üzeri ücretsiz taşınan hemşehrilerimizle ilgili saat uygulamasına gidilmiş ve bu kapsamda olan hemşehrilerimizin yolcu oranının daha az olduğu saatlerde ücretsiz taşınması yapılmıştı. Bugünden itibaren bu uygulamayı da sonlandırıyoruz. Artık 65 yaş ve üzeri hemşehrilerimiz günün her saati, geçmişte belediyemiz otobüslerinde olduğu gibi tüm halk otobüslerinden de ücretsiz faydalanacaklardır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha