Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) Sosyal Sorumluluk projelerinden ’Resimlerle Rengarenk Kütahya Projesi Sergisi TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde törenle açıldı.
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden biri olan Resimlerle Rengarenk Kütahya projesinin “Ahmet Yakupoğlu’na saygı ve Kütahya’ya övgü temalı "Resimlerle Rengarenk Kütahya" isimli Resim Sergisi Kütahya’dan sonra Ankara’da TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde açıldı.
Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Pınar Yazgaç tarafından hazırlanan sergide Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerin birbirinden güzel eserleri yer alıyor.
Serginin açılışında ev sahipliğini üstelenen TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, Resimlerle Rengarenk Kütahya Projesinin koordinatörü GSF Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Pınar Yazgaç birer konuşma yaptılar. Sergiye Ahmet Yakupoğlu’nun manevi kızı Havva Sökmener ile Ankara’dan ve Kütahya’dan çok sayıda konuk katıldı.
Açılış konuşmasını yapan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Ülkemizin Picasso su diyebileceğimiz büyük bir ressamı giderek gün yüzüne çıkarmanın onur ve heyecanını yaşıyoruz. Ahmet Yakupoğlu yaşayan ulu bir çınar. O sadece yaptıkları resimleri ve minyatürleri ile değil,elindeki Ney’inin sesiyle bizi ruhlarımızın uzak diyarlardan gelen sesi ile de tanıştıran büyük bir abide..Dolayısıyla gençliğin önünü aydınlatan önemli bir şahsiyet. Resimlerinden yola çıkarak Ahmet Yakupoğlu’nun dününü ve bugününü anlatacak çalışmalar bundan sonrada yapılacak. Bugün örneğini sunduğumuz çalışmalar öğrencilerimizin Sosyal Sorumluluk çerçevesinde yaptıkları eserlerden oluşuyor. Üniversitemiz Ahmet YAKUPOĞLU’nu sembol bir isim olarak gündemine almış ve onu büyük bir gönül adamı ve ressam olarak inşallah gelecek günlerde bütün dünyanın gündemine taşıyacaktır. Ahmet Yakupoğlunu tanıtacak bu etkinliğe TBMM nin ev sahipliği yapmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Resimleri yapan gençlerimizi kutluyorum ve serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm hocalarımı, personelime teşekkür ediyorum” dedi.
Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur da konuşmasında, Kütahya’nın yetiştirmiş olduğu sanatçılara sahip çıkılmasının memnuniyeti dile getirdi. Cantimur, "Sanat evrensel bir dildir. Burada sanatçımızı tanıtırken Kütahya’mızı, Kütahya’mızın yaşam kültürünü de tanıtmış oluyoruz. Bunun için emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sergi açılışına gerçekleştirildi. Serginin 1 hafta süreyle TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde açık kalacağı belirtildi. (EFE)
Kaynak: iha