Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde “Yoksullukla Mücadele” başlığı altında “Birlikte Yaşamada Vakıfların Rolü” konulu panel düzenlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer başkanlık etti. Panelin konuşmacıları ise Doç. Dr. M. Ruhat Yaşar, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabacık ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Cide oldu. Panelin ilk konuşmacısı olan Cide “Geçmişten Günümüze Vakıflar” konulu bir sunum yaptı. Vakfı, terim olarak “bir mülkün gelirinin bir yere bırakılması” şeklinde tanımlayan Cide, vakıfların devredilemeyeceğini ve satılamayacağını da belirtti.
Panelistlerden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabacık da, “Birlikte Yaşama Açısından Vakıfların ve Yardımlaşmanın Önemi” konulu bir sunum yaptı. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için yardımlaşma ve dayanışma kurumlarının kurulduğunu belirten Kabacık, cami, han, aşevi, çeşme ve hamamları da vakıf mallarına örnek olarak gösterdi.
Panelin son konuşmacısı ise Doç. Dr. M. Ruhat Yaşar oldu. “Yoksullukla Mücadelede Sosyal Hizmetlerin Rolü” konulu bir sunum yapan Yaşar, yoksulluğun büyük oranda zihniyet problemi olduğunu belirtti. Yoksulluğun kültürel yoksulluk ve meslek yoksulluğu gibi çeşitlerinin de olduğunu belirten Yaşar, toplumun her açıdan yoksulluktan kurtulması için yapılması gereken birçok şeyin olduğunu da belirtti.
Panelin sonunda panelistlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi.
Kaynak: iha