DynEd İngilizce Dil Eğitim Sisteminin il, ilçe ve okullarda etkili ve verimli bir şekilde kullanımının sağlanması amacıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.
Manisa İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, DynEd İl Koordinatörü Yıldıray Demirtaş ve Koordinatör Yardımcısı Deniz Akın, okul müdürleri ile İngilizce öğretmenleri katıldı.
İl Koordinatör Yardımcısı Deniz Akın, DynEd İngilizce Dil Eğitim Sisteminin yapay zeka barındıran dünyadaki tek eğitim sistemi olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi okullarda ücretsiz olarak kullanılan bir programdır. Öğrencinin işitsel tarafını geliştirerek İngilizce konuşmasını desteklemek amacıyla yapılmış bir programdır” dedi.
Vali Yardımcısı Mesut Eser yaptığı konuşmada, “Bugün ilçelerimizde 16. sunumumuzu gerçekleştirirken Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ın selamlarını ve başarı dileklerini değerli kaymakamımıza, il ve ilçe milli eğitim Müdürlüğü mensuplarımıza ve değerli öğretmenlerimize iletiyor, çalışmalarınızın yararlı ve başarılı olmasını diliyorum. Bu proje gelişen bilgisayar teknolojisini, internet teknolojisini, görsel-işitsel tekniklerin kullanım ve kaydını, yapay zeka yazılımını, birçok yeniliği bünyesinde barındıran bir proje. Geleneksel sınıf eğitimi ile karşılaştırıldığında öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin başarı seviyelerinde çok büyük artışları vaat eden bir proje. Bu projenin ilk fazında, gerek il gerekse ilçe seviyesinde görevlendireceğimiz proje ekip personelimiz ile mümkün olduğu kadar kısa sürede okullarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin tamamına yakınını bu çalışmaya dahil etmeyi hedefliyoruz. Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız projenin alt yapısını oluşturacak teknik hizmet ve ekipman ihtiyaçlarını öncelikli olarak karşılayacak. İkinci fazda, öğretmenlerimize hedef olarak yetiştirdikleri başarılı öğrencilerin kendilerinden daha başarılı sonuçlara ulaşmalarını sağlamayı gösteriyoruz. Bu anlayışımızın projenin bünyesinde barındırdığı avantajlar nedeniyle abartılmış bir hedef olmadığını düşünüyoruz. Tabi ki, ‘bir zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir’ prensibini de unutmadan öğretmenlerimize gösterdiğimiz diğer bir hedef, başarısı ortalamanın altında kalan öğrencilerimizin daha iyi seviyelere gelmesini temin etmek olacaktır. Bu öğrencilerimizi de ihmal etmeyeceğiz. Rehberlik Araştırma Merkezlerimizden de gerek başarılı öğrencilerimiz için gerekse başarısı ortalamanın altında kalan öğrencilerimiz için ayrı ayrı uzman desteği talep edeceğiz. Valiliğimizin bu projesinde siz değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin başarılı olacaklarına inanıyor şimdiye kadar emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum. Hem bu personelimize hem de tüm öğretmenlerimize tekrar başarılar diliyorum” diye konuştu.
Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, “Programı dinledikten sonra nereden nerelere geldiğimizi gözlemledim. Ben 68 doğumluyum. 35 yaşın üzerindeki arkadaşlar bilirler. Eskiden Limasollu Naci diye bir fasikül vardı. Biz de İngilizceyi öğrenelim diye bu Limasollu Naci’ye üye olmuştuk. Bizlere İngilizceyi öğrenmemiz için dokümanlar gönderiyorlardı. Şimdiki genç arkadaşlarımız bizi tebessümle karşılıyorlar, böyle bir sistem var mıydı diye. Projeyi gördüğümüzde ben heyecanlandım. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kaymakamlık olarak bu projeyi teşvik etmek için, her konuda destek olma sözü veriyorum. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz, geleceğe yatırım anlamında bu devlet çok çaba sarf etti, biz de bunun Kaymakamlık ayağı olarak elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha