Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerince organize edilen ‘Engelliler Derneği Ziyaret Programı’na katıldı. Ziyarette İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Veysal Tipioğlu ve eşi Asuman Tipioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile eşi Zeliha Akkuzu yer aldı.
Engellilerle tek tek ilgilenen Vali Çiçek, ziyarette yaptığı açıklamada: “Bizim için önemli olan engellilik değil, engellilerimizle birlikte olarak onların duygularını paylaşmaktır. Amacımız toplumda bir farkındalık yaratmak, herkesin bir gün engelli olabileceği düşüncesi ile hareket ederek engellilerimizin yanında olmak. Anne, baba, kardeş veya derneklere bu sorumluluğu bırakmayıp kardeşlerimizle toplum olarak beraber olmalıyız” dedi.
Engellilerin iyi ve kolay bir şekilde yaşamalarının sağlanması gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek, “Engellilere imkânlar tanıdığımızda daha güzel yaşamları olacak. Sağlık, eğitim ve diğer kamu hizmetlerinde engellilerimizin önceliği var. Son yıllarda yapılan çalışmalarla engellilerimizin yaşamları eskiye göre daha iyi hale geldi. Tabi bununla sınırlı kalmayacak. Yeni projeler üreterek ve bu projeleri uygulamaya geçirerek engellilerimizin ve ailelerinin yüzünü güldürmeye çalışacağız. Sevgiyi, mutluluğu, sevinci, üzüntüyü birlikte yaşayacağız” dedi.
İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ise yaptığı açıklamada özellikle erkek çocukların ‘Arka Sokaklar’ adlı polisiye dizisinden çok etkilendiklerini ve polisi çok sevdiklerini, Dernek Başkanı Emine Çakıroğlu’nun daveti üzerine çocukları ziyaret etmek, çeşitli hediyeler vermek ve çocuklarla birlikte olmak amacıyla toplandıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından çocuklara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan polis logolu tişörtler, şapkalar ve çeşitli hediyeler protokol üyeleri tarafından engellilere dağıtıldı.
Kaynak: iha