Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan personele 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verildi.
Eğitim toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürol Çetin, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimin önemine değinerek, "İl Müdürlüğümüz personeli hem sahada hem de binada hizmet vermekte olup, iş yerinde yaşanabilecek olası kazalara karşı gereken tedbirleri almak çalışanlarımız açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda verilen eğitimlerin iş yerinde yaşanabilecek kazaların önüne geçmesi açısından son derece faydalı olduğuna inanıyor, bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.
Daha sonra İş Güvenliği Uzmanı Cansu Güner tarafından verilen eğitimde, iş güvenliğinin önemi anlatıldı.
İş kazaları ve meslek hastalıkları hakkında bilgi veren Güner, iş güvenliği kanununun amacı, kamu ve özel sektöre getirdiği yükümlülüklerini dile getirerek tarım personeliyle ilgili 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işveren ve çalışanların hakları ve zorunlulukları hakkında eğitim sunusu yaptı.
Kaynak: iha