Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile yeni iş yeri kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik düzenlenen Girişimcilik Eğitimi devam ediyor.
Eğitmen Yasin Akkuş tarafından verilen eğitime katılan 25 girişimci adayı, program sonunda Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacak. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları, 30 bin TL’si hibe, 70 bin TL’si de faizsiz geri ödemeli olmak üzere 100 bin TL’ye kadar destek alma fırsatı bulacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy TSO yetkilileri, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve bu sayede başarılı işletmelerin kurulması amacıyla düzenlenen eğitim programlarına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, girişimciler ve işletici kuruluşların katılabildiğini kaydetti. Yetkililer, "Kursiyerler, bu eğitim sayesinde 3 bin TL İşletme Kuruluş Desteği, 15 bin TL Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ile 12 bin TL İşletme Giderleri Desteği olmak üzere toplam 30 bin TL hibe, 70 bin TL de geri ödemeli Yatırım Desteğinden faydalanabilecek" açıklamalarında bulundu.
Kaynak: iha