VAN (İHA) – Van’daki İlknur Ilıcalı İlk ve Ortaokulu tarafından Okul Aile Birliği Başkanı Ayhan Yazlık’a yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verildi.
Yaklaşık 6 yıldır İlknur Ilıcalı İlk ve Ortaokulu’nda Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Yazlık’a; okul, öğrenci, veli, öğretmen ve okul idaresi arasındaki bağı güçlendirmek anlamında yaptığı çalışmalarından dolayı okul idaresi tarafından plaket verildi. Okul Aile Birliği Başkanı Ayhan Yazlık’a plaketini veren Okul Müdürü Sadrettin Kelen, “Okul Aile Birliği Başkanlığı büyük bir sorumluluk ister. Sayın Ayhan Yazlık, sorumluluk bilinci ile görevini en iyi şekilde yürütüyor. Her zaman desteklerini yanımızda gördük. En sıkıntılı zamanlarda bile yanımızda görebiliyoruz. Okulda yaptığımız her çalışmada destek sunduğu gibi, bizlere her türlü katkıyı tereddütsüz sunuyor. Okulumuzun çevre düzeni, okul etrafından bulunan bakkalların denetimi, öğrenci servis araçlarının denetimi, öğrencileri dış etkenlerden korumak anlamında okul etrafına duvar örülmesi, veli ve öğretmen ilişkileri gibi birçok konuda Sayın Yazlık’ın bizlere büyük katkısı oluyor. Okulumuz öğrencilerinin modern, rahat ve güzel bir sınıfta eğitim yapmaları konusunda elbirliği ile hareket edebiliyoruz. Bu nedenle eğitim öğretim konusunda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Okul Aile Birliği Başkanı Ayhan Yazlık’a bir başarı plaketi vermeyi uygun gördük. Kendilerine ve ekibine okul yönetimi ve okul öğretmenleri olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Ayhan Yazlık ise, kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek; “Bizler, bir şey yaptığımızda karşılık beklemeden yapıyoruz. Bu anlamda plaket bizim için sürpriz oldu. Okul idaresine böyle bir sürpriz yaptıkları için teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır eğitim ile iç içe yaşıyoruz. Değişik okullar olmak üzere yaklaşık 20 yıldır eğitim camiasının içerisindeyim. Sırasıyla Fevzi Geyik İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve İlknur Ilıcalı İlköğretim Okulu olmak üzere çeşitli okullarda okul aile birliği başkanlığı görevlerinde bulundum. Boş zamanlarımızı boş işlerle uğraşmaktansa, topluma faydalı olan işlerle geçirmek bize göre daha anlamlı geliyor. Görev yaptığım her okulda da başarıyı yakalamak ve hizmetin en iyisini yapmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Öğrenciler bizim geleceğimizidir. Hiçbir zaman okuldaki öğrenci ve öğretmen arasında ayrım yapmadan hizmetin en iyisini yapmaya özen gösterdik. Tabi bu işler tek bir kişi ile olmuyor. Bu bir ekip işidir. Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimizi onurlandırmak anlamında çalışmalar yaptığımız gibi, eğitim öğretim yılı boyunca sürekli okulumuzu ziyaret ediyoruz. Hangi konuda sıkıntı varsa, sıkıntıları gidermek konusunda ekip olarak çalışmalar yürütüyoruz. Kaliteli bir eğitimin hayata geçirilmesi için ne kadar uğraşırsak o kadar huzur buluyoruz. Velilerin öğretmen ve okul yönetimi ile ilişkilerinin geliştirmesi, öğrencileri açısında son derece faydalı olur. Eğitim olmazsa, hiçbir şeyde başarı bekleyemezsiniz. Bazı veliler kahve köşelerinde saatlerce oturabiliyor ya da eğlence adına bazı yerlerde saatlerce zaman geçirebiliyor. İşte zamanı boşa harcamak buna derler. Ama, insanlar çocuklarının geleceği için haftada sadece iki saat okula uğrasalar çok daha faydalı olur. İlimizde eğitimin iyi yerlere gelebilmesi için hepimizin elbirliği ile hareket etmeliyiz” dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Ayhan Yazlık, kendisine verilen teşekkür plaketini okul aile birliği yönetimi adına aldığını belirterek, bu nazik ve anlamlı davranıştan dolayı okul yönetimine teşekkür etti.
Kaynak: iha