Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı, gerçekleştirilen normal doğum istatistiklerinin yüksekliği, sezaryen oranlarının Türkiye ortalamasının altında olması nedeniyle Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde teşekkür belgesi veridi.
Türkiye Kamu Hastaneleri birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği Dr. Ayhan Erenoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlık alanında birçok başarının altına imza atan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği’nin bu sıralamaya alınan bu belge ile bir yenisini daha eklediğini belirtti. Dr. Erenoğlu açıklamasında şunları söyledi:
“Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi yöneticiliğine gönderilen yazıda, ‘Dünya Sağlık Örgütü 2011 verilerinde Avrupa Küresel Sezaryen oranını yüzde 23 olarak açıklamıştır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Ülkemiz 2014 yılı ilk 6 aylık primer sezaryen oranının yüzde 26,9 olduğunu belirlemiştir. Bu çerçevede, incelemelerimiz sonucunda hastaneniz doğum istatistiklerine göre primer sezaryen oranlarınızın yüzde 11,5 olduğu görülmektedir. Sezaryen oranlarınız dikkate alındığında normal doğum yöntemindeki başarınız ve bu konuya gösterdiğiniz duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz’ diye belirtilmiştir. Afyonkarahisar için onur duyulacak, sevindirici bir konu. Sezaryen oranlarımızın gerek dünya gerekse ülke ortalamasının neredeyse yarı yarıya altında olması gösterilen fedakarlığın sonucudur. Sağlık hizmeti ekip olarak verilir. Ekibin başarılı olması için birlikte çalışacak kişilerin birbirlerini tamamlayıcı niteliklerinin olması, kişilerin birlikte iş yapmaya istekli olması ve işi benimsemesi verimli sonuçlar elde edilmesinde etkilidir. Doğumevindeki hekimlerimiz, ebelerimiz, hemşirelerimiz ve diğer sağlık personelimizin normal doğum üzerine eğilmeleri, sağlıklı gebeleri normal doğuma yönlendirmeleri birlik beraberliğin göstergesidir. Emeği geçen, bu gururda katkısı olan başta hastane yöneticiliği olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.“
Kaynak: iha