Aktif Eğitim Sen tarafından düzenlenen 'Okula Can Veren Yılın Öğretmeni' isimli yarışmada Amasya’dan dereceye girenlere plaket verildi.

Sendika üyesi olup olmadığı gözetilmeksizin tüm öğretmenlerin aday gösterilebildiği yarışma için Aktif Eğitim Sen Amasya Temsilciliği tarafından değerlendirme komisyonu oluşturuldu ve ardından derecelendirme yapıldı.
Oluşturulan komisyon ile yarışmaya katılan öğretmenler arasından Amasya Serdar Zeren Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Serdar Kurt birinci seçilirken, Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Erol Gökçe ikinci, Alptekin Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayfer Çoban ise üçüncü oldu.

Aktif Eğitim Sen Amasya İl Temsilcisi Salih Süren, öğretmenlik görevini sadece branş bilgilerini aktarmak olmadığını, öğrencileri duyarlı, aktif ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, üstün meziyetli bireyler olarak geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi. Süren şunları kaydetti, “Yarınlarımızın teminatı olan öğrencilerimizin eğitim öğretimine sağladıkları sıra dışı katkılardan dolayı, 'Okula Can Veren Yılın Öğretmeni' yarışmamıza başvuran tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, dereceye giren arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğretmenlere plaket takdim edildi.
Kaynak: cha