İstanbul’da aniden bastıran şiddetli yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı.
Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer başta olmak üzere kentin bazı ilçelerinde aniden bastıran şiddetli yağmur, sokaktaki vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Gezintiye çıkan vatandaşlar ile trafikte seyreden araçlar, beklenmedik yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Beşiktaş Meydanı ve Barbaros Bulvarı’nda yaya ve araç trafiğinde zor anlar yaşanırken, beklenmedik yağış sonrasında bazı vatandaşlar aldıkları şemsiyelerle korunmaya çalıştı. Hazırlıklı olan vatandaşlar yağıştan şemsiyeleriyle korunurken, ıslanmamak için koşturanlar ise saçaklara sığındı. Su birikintilerinden atlayarak geçen vatandaşlar, ilginç görüntülere sahne olurken, bazı vatandaşlar biriken yağmur sularında ayakkabılarını çıkararak ilerlemeye çalıştı.

DOLAPDERE’DE BAZI İŞ YERLERİ SU ALTINDA KALDI
Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dolapdere Irmak Caddesi adeta göle döndü. Araçların ana caddede ilerlemekte zorlanırken, bulunan bazı iş yerleri ve bir benzin istasyonunu su bastı. Benzin istasyonu çalışanlarının kum torbaları ile suyun içeri girmesini engellemeye çalıştı.
Yağmur sularının dolduğu dükkanlardaki çalışanlar ise neye uğradığını şaşırdı. Kovalarla dükkanlardaki suları tahliye etmeye çalışan vatandaşlar, zor anlar yaşadı.
Dükkanını su basan bir vatandaş, "Çalışırken bir anda su bastı. Giderler tıkanınca her tarafa su girdi. Bir saattir suyu tahliye etmek için uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI
Başakşehir Dolapdere yol üzerinde sabah saatlerinde başlayan yağış nedeniyle hayat adeta durma noktasına geldi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, araçlarıyla birlikte yollarda mahsur kaldı. Yağmur yağış nedeniyle yollarda su birikintilerinin meydana geldiği yollarda bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla araçlarını çıkartmaya çalışırken, bazı vatandaşlar da yağmurun dinmesini bekledi. Yoğun trafiğin meydana geldiği yolda adeta yağmur sularından şelaleler oluştu. Araların su birikintilerinin içerisinden güçlükle ilerlemeye çalıştığı görüldü.
Şiddetli yağış nedeniyle yollarda mahsur kaldıklarını dile getiren bir vatandaş, "Aşağı yoldan geldik. Orası kötü diye bu yolu kullanalım dedik ama bu yol daha kötü çıktı. Yağmurun geçmesini bekleyeceğiz. Marketlere, başka yerlere sığınmak zorunda kaldık” diye konuştu.
(İHA)
Kaynak: iha