İzmir’de 21 yıl önce Sivas’ta Madımak Oteli’nde 35 kişinin hayatını kaybetmesine tepki için yapılan yürüyüşte olaylar çıktı.

Eylemcilerin taşla saldırdığı polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylarda 15 kişi gözaltına alındı.

Sivas’ta 21 yıl önce Madımak Oteli’nde 33 aydın ile 2 otel görevlisinin yaşamını yitirdiği olaylarda ölenler için İzmir’de Alevi-Bektaşi Federasyonu, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık bin kişi, saat 19.00 sıralarında Basmane Meydanı’nda toplanarak yolu trafiğe kapattı. Grup, Madımak Oteli’nde hayatını yitirenler anısına Konak Meydanı’na yürümek istedi. Ancak yürüyüş izinsiz olduğu için polis grubun önünü TOMA’larla ve çevik kuvvet ekibiyle kapattı. Yaklaşık 1 saat oturma eylemi yapan gruba polis, sık sık "Yaptığınız eylem yasal değildir. Şu andan şehrin ana arterlerindeki yolları kapadınız. Trafik sıkışıklığı oluyor. Eyleminizi sonlandırın" anonsu ile dağılmaları uyarısında bulundu. Göstericilerin polislerin üzerine yürümesi üzerine gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Eylemciler polise taşla karşılık verdi. Bazı eylemciler ara sokaklara kaçarken, bazıları ise fuar alanına kaçtı. Çıkan olaylarda 15 kişi gözaltına alındı.

(İHA)
Kaynak: iha