Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Cengiz Topel Caddesi Eski Cezaevi Kavşağı'nda toplanan yüzü maskeli göstericiler, Eczaneler Sokağı'nda nöbet tutan polislere molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı.

Cengiz Topel Caddesi Eski Tutukluevi (cezaevi) Kavşağı'nda toplanan yüzü maskeli göstericilere polis basınçlı su ve biber gazlı araya girdi. Molotof kokteyli ve taşlarla tepki gösteren grup daha akabinde yüksekova-şemdinli karayoluna barikat kurdu. 

Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler, bu kez Yüksekova-Şemdinli karayoluna barikat kurdu.

Yolu trafiğe kapatan terör örgütü yandaşları, Orman Mahallesi'ne hasta almaya giden 3 sağlık personelinin bulunduğu ambulansa molotof kokteyli attı.

Molotof kokteylinin isabet etmesi sonucu hasar oluşan ambulans, polisin göstericilere müdahalesinin ardından olay yerinden uzaklaştırılarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi.

Ambulansta polisler tarafından yapılan incelemede, arka camın kırık olduğu ve içindeki sedye ile tıbbi malzemelerin molotof kokteyli atılması sonucu yandığı belirlendi.

Editör: TE Bilişim