Galatasaray'ın genç yeteneği Barış Alper Yılmaz, Suudi Arabistan ekibi NEOM SC'den gelen yüksek bonservis bedeli teklifine rağmen sarı-kırmızılı formayı giymeye devam etme kararı alarak taraftarlarını sevindirdi. Bu kararın ardından kısa süreli bir belirsizlik yaşansa da, milli aradan önceki iki lig maçında kadro dışı bırakılan genç oyuncu, Eyüpspor maçında sahaya dönerek performansıyla tüm şüpheleri giderdi.
Eyüpspor karşılaşmasında oyuna girdikten sonra maçı adeta tek başına çeviren Barış Alper, Galatasaray'ın galibiyetine büyük katkıda bulundu. Teknik direktör Okan Buruk'un maçtan sonra yaptığı "Bu formayı artık hiç çıkarma" açıklaması, oyuncunun moralini yükseltti ve krizin tamamen son bulmasına vesile oldu.
Galatasaray yönetimi, Barış Alper Yılmaz'ın takımda kalmasını ve performansını ödüllendirmek amacıyla sözleşmesini gözden geçirdi. Haberlere göre, yıllık garanti ücreti 100 milyon TL'ye yükseltilirken, performansına bağlı olarak 40 milyon TL'ye kadar bonus eklendi. Bu gelişme, oyuncunun gelecekteki performansına da olumlu yansıyacak gibi görünüyor.
25 yaşındaki ve güncel piyasa değeri 21 milyon Euro olan Barış Alper Yılmaz, önümüzdeki Şampiyonlar Ligi maçında Eintracht Frankfurt karşısında ilk 11'de yer alması bekleniyor. Hem Süper Lig'deki etkileyici performansı (3 maçta 3 gol, 3 asist), hem de Şampiyonlar Ligi performansı, Premier Lig kulüplerinin de dikkatini çekti. Sağ kanat, sol kanat ve forvet pozisyonlarında oynayabilen çok yönlü oyuncu, Galatasaray ile olan sözleşmesini 2028 yılına kadar uzattı.