Büyük tehlike! Facebook hesabı olanlar dikkat!

Partner sitelerine üyelik yapanların başı dertten kurtulmuyor. Bazı sitelere üyelik yapan aboneler, ödeme yaptıktan sonra sitelerin para tuzağı olduğunu anlıyor. Ücret iadesi için kimseye ulaşamamalarının yanında üyeliklerini silen kullanıcıların kredi kartından da her ay para alınmaya devam ediyor.

Şikayetvar’ın haberine göre: Partner sitelerinin her geçen gün bir yenisi açılıyor ve üyelik yapan binlerce kullanıcı dolandırılıyor. Sitelerde kişiler adına oluşturulan sahte profillerle abonelerin üyeliklerini yükselterek ödeme yapması sağlanıyor. Sahte profilleri Facebook hesabı olanların bilgilerini kopyalayarak oluşturan dolandırıcılar suç işliyor ancak çözüm bulunamıyor. Sitenin gerçek olduğunu zanneden tüketiciler kredi kartından ödeme yapıyor daha sonra profillerin sahte olduğu anladığında üyeliklerini sonlandırıyor. Ancak kart bilgilerini siteye tanımlayan abonelerden üyelikleri silinse de her ay düzenli olarak ücret alınmaya devam ediliyor. İletişim adresi de bulunmayan bu siteler vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor.
 
Profillerin Çoğu Sahte!
Facebook hesabı olan tüketicilerin bilgilerini kopyalanarak, sahte profil oluşturan dolandırıcılar, siteye hiç giriş yapmamış olan tüketiciler de mağdur ediyor. Arama motorunda adına profil oluşturulduğunu gören aboneler, siteye ulaşmaya çalışsalar da çabaları sonuç vermiyor.
 
Hiçbir şekilde site yetkililerine ulaşamadıklarını belirten mağdurlardan gelen şikayetler şöyle:
 
"BEN MAĞDUR OLDUM SİZ OLMAYIN"
“Bu siteye üyeydim. Para yatırıp insanlarla tanışabileceğim söylendi. Telefonum ile para çektiler. Hiç bir işe yaramadı hep kredi satın almak yani para istendi hep bende üyeliğimi sildim 3544’e mesaj yolladım 1 hafta sonra hattımdan gene para çekildi iptal etmeme rağmen değişmedi. Ben dolandırıldım siz dolandırılmayın para tuzağından başka bir şey değil.”
 
“HESABIMI SİLMEME RAĞMEN KARTIMDAN ÜCRET ALIYORLAR”
“Hesabımı kullanmadığım halde sürekli hattımdan para kesiliyor gereği yapılsın geri ödemesini istiyorum.”
 
“ KREDİ KARTIMDAN BİLGİM OLMADAN PARA ÇEKİLDİ”
“Üyeliğimden 3 gün sonra kredi kartımdan farklı bir miktar daha para çekildiğini gördüm. Bankayı aradım bilgimin olmadığını söyledim ama kabul etmediler. Bu konuda dava açmam gerektiğini söylediler. Siteye mail attım ancak cevap gelmedi.”
 
"FACEBOOK HESABIMI KOPYALAMIŞLAR”
“Sitenizdeki şahsıma ait sahte profil hemen kaldırılsın! Bu suçtur, kişisel haklarıma saldırıdır. Aksi takdirde hakkınızda yasal işlem başlatacağım hususu bilgilerinize. Bir an önce kaldırılmasını talep ediyorum...”

“BENİ HABERSİZ ÜYE YAPMIŞLAR”
“Facebook hesabımdaki adım soyadım ve doğum tarihimi kullanarak sayfalarına üyeymişim gibi göstermişler. Söz konusu hesabı ben açmadım. Arama motorlarına ismimi girdiğimde üye olduğumu gördüm. Üyeliğimin kaldırılmasını istiyorum.”

Editör: TE Bilişim