Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile amiral gemisi segmentinde çıtayı üstlere taşımayı başardı. Firmanın, her yıl olduğu gibi bu yılda daha büyük ekrana sahip günlük ve iş kullanımını  tek bir cihazda toplayan Galaxy Note ailesinin yeni modelini duyurması bekleniyor.

Galaxy Note 4 ile gayet akıcı ve hızlı bir Android deneyimi sunan Samsung’un, Galaxy Note 5 ile çıtayı yine yükselteceği ortaya çıktı. Son gelen bilgilere göre Galaxy Note 5’in ekran çözünürlüğü UHD yani 4Kolacak. TV’lerde daha yeni yeni görmeye başladığımız 4K çözünürlük teknolojisi Galaxy Note 5 ile cebimize girebilir.

Samsung’un yayınladığı 2015 Ultra HD panel yol haritası; Super AMOLED ekranlar için 4K çözünürlüğün geleceğini vurguluyor. Galaxy S serisine yeni bir üyenin bu yıl katılmasının zor olduğunu göz önünde bulundurursak, 4Kçözünürlüğe sahip ilk Samsung telefonunun Galaxy Note 5 olacağını söyleyebiliriz.

Galaxy Note 5 için cihazın 5.89 inç boyutunda olacağı söyleniyor. Ayrıca iki yanı da kavisli Galaxy Note 5 Edge’in de 5.78 inç boyutunda olacağı dile getiriliyor. 

Editör: TE Bilişim