TÜRKİYE Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç' tan, Cumhuriyet halk Partisi aleyhine öyle gündem açıklamalar geldi ki; CHP, bu konuşmalara ne cevap verecek, beklenmekte. Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde herkes aday adaylığı konusunda kişileri merakla beklemekteyken, partililerin de birbirleri ile atışmaları da seçim zamanına hoşgeldiniz dedirtmekte. CHP' nin kapatılacağı söylemlerine son noktayı koymak adına konuşan Bülent Arınç; CUMHURİYET HALK PARTİSİ neden kapatılsın ki; zaten 11 ilde aday adaylığı konusunda kendini kapatmış kapattırmış bir partidir, gibi bir açıklama yapınca, rakipsizlik konusunda önde olduğuınun da damgasını vurmaya çalıştı... CHP lideri Kılıçdaroğlu' na bu denli yüklenip karşılığında ise nasıl bir cevap alacağı konusunda belirsizlikler de var. Muhalefet partisini takmamazlık, başaramayacağına inanılır bir dille konuşan Bülent Arınç; Zaten kapalı bir parti diye açıklamasında, Kılıçdaroğlu' nu takmamazlık durumunun hakimiyetini belli etti. Muhevviyatında sol görüş olan Kılıçdaroğlu aslında aday bulamaış değildir. Adaylığa geçirmemiştir

Ak Parti milletvekili ve aynı zamanda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç CHP hakkında ağır konuştu. Arınç, TBMM'de bulunan MHP ve CHP'yi kapatılacak söylentilerine karşı CHP'ye yüklenirken "Kardeşim neden kapatsınlar, CHP zaten kapalı. Hayat belirtisi yok" diye eleştridi.
Twitter'da herkes tarafından merak edilen ve yetkili makamlarca da aranan fuatavni'nin CHP ve MHP'yi kapatacaklar twitlerine gönderme yaparak bir partiyi kapatmak, o partiyi idam etmekle eşdeğer anlamda olduğunu söyledi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugünlerde en çok CHP 'yi içinden yaralayan, endişeye düşüren şey, CHP'nin oylarının HDP'ye gitmekte olmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 puanı HDP'ye kaptıran CHP şimdi genel milletvekili seçimlerinde daha çok oyu kaptıracağa benziyor" dedi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle başkanları toplantısına katıldı. Arınç, özetle şunları konuştu; "Anayasa'nın 68. maddesi bunu yazıyor. Bu partiler gelişi güzel kapatılmamalı. Parti kapatılırsa hayatiyeti bitiyor. Anayasa Mahkemesi, bir yargı organıdır, yargısal bir karar veriyor ama sonucu siyasidir. Bir partiyi kapatmakla bu partiyi idam etmekle eş değerdir. Nereden biliyorsun? Damdan düştüğüm için biliyorum."

Ve ardından Da ;

Muhalefet partilerinin kapatılacağına yönelik atılan tweet ile ilgili Arınç, "Geçenlerde bir yalan, iftira çıktı. İşi yalan dolan olan birisi 'CHP ve MHP'yi kapatacaklar' diye bir tweet attı. Allah için MHP'de sayın Bahçeli buna inanmadı, ciddiye bile almadı. Ama Anamuhalefet Partisi lideri öyle değil. Korktu, gözleri faltaşı gibi açıldı, 'Biliyordum zaten bizi kapatacaklarını' dedi. Kimsenin aklına bile getirmediği CHP'nin kapatılacağı konusunu sanki bir mağduriyet ve kahramanlık edasıyla Kılıçdaroğlu sahiplendi. Halbuki millet şunu söylüyor, 'Yahu CHP'yi niye kapatsınlar kardeşim. CHP zaten kapalı, yani kapalı bir parti'.

Hiç hayatiyet belirtisi yok. 11 tane vilayette seçimler için aday bile bulamadılar. Bir CHP'ye bak, bir de AK Parti Bursa teşkilatına bak. 236 tane milletvekili aday adayı var. Seni kapatmakla kimse sana iyilik yapmayı aklından geçirmiyor.

Çünkü sen kapatılacak bir parti değilsin" diye konuştu. CHP'nin İşbankası ile ilgili iddialara da değinen Arınç, "Sen hep 'Beni Atatürk kurdu, devleti kuran partiyim' diyorsun. Peki sen niye bunu ciddi bulup da birisi kitap yazacakmış da, İşbankası'ndan CHP'ye gelen para hakkında iddia edecekmiş. Bunlar kişisel taleplerdir, anayasa mahkemesiyle ne ilgisi var.

Herkes buna güldü, geçti. Ama AK Parti madem öyle, işte böyle dedi. Anayasa maddesini değiştirelim. Bundan sonra partileri kimse kapatmasın.

Sende rahatla ey CHP. Bu korkuyla gidişin hoş değil. Bak seçim için aday bile bulamaz hale geldin. Yarın seni baraj korkusu saracak. Gel ben seni kurtarayım. Gel artık partiler kapatılmasın. Akşam yatarken rahat yat, sabah kalkarken rahat kalk. Git mesaine başla. Akşama kadar makamında 4 tane çay iç. Akşam dön, ben de genel başkanlık yapıyorum de, yoluna devam et" ifadelerini kullandı.




Editör: TE Bilişim