ABD’li dünyaca ünlü dil ve siyaset bilimci Noam Chomsky, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bir kongreye katılacak.
Filistin Halkının Ayrılmaz Haklarının Kullanılmasına İlişkin Komite’nin Birleşmiş Milletler’de düzenlediği toplantılarda Kobani çevresindeki IŞİD hedefleriyle mücadelede yapılması gerekenlerde Türkiye’nin önemini vurgulayan Chomsky, "Kürt bölgesindeki kasabanın stratejik önemi çok açık ve Türkiye’nin rolü çok kritik" açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken 86 yaşındaki Noam Chomsky, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 21-22 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Üniversitelerarası İngiliz Dili Edebiyatı ve Dilbilimi Kongresi’ne katılacak.
Kongre Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Doç. Dr. Ömer Şekerci, kongrenin temelde lisans ve lisansüstü İngiliz dili, edebiyatı ve dilbilimi öğrencilerini hedeflediğini söyledi. Şekerci, kongreye katılacak genç araştırmacı arkadaşları cezbedebilmek için 21. yüzyılda siyaset, dilbilim, felsefe, psikoloji, eğitim ve daha birçok sahada başyapıtlar vermiş olan ve İncil, Karl Marks ve William Shakespeare’dan sonra dünyanın en çok alıntı yapılan düşünürlerinden Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts Institute of Technology’den Prof. Dr. Noam Chomsk’yi baş konuşmacılardan biri olarak davet ettiklerini belirterek "Çok uzun uğraşlardan sonra kendisini ikna edebildik. Kendileri bizzat kongremize katılmak istediler ancak uzun ulaşım saatleri ve sağlık sebeplerinden ötürü bizzat katılamayacaklarını ancak video konferans yoluyla dil, edebiyat ve küresel sorunlar hakkında bir saatlik bir konuşma yapacaklarını belirttiler" bilgisini verdi.
TDK BAŞKANI KAÇALİN DE GELİYOR
Şekerci, kongrenin diğer baş konuşmacılarından birisinin de Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kaçalin olacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kurumlarından biri olan ve bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin de kongremize katılacak ve dil ve edebiyat üzerine bir konuşma yapacaklar" dedi.
SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü ve Kongre Organizasyon Kurulu Üyesi Fatih Cebeci de kongrenin son derece önemli bir etkinlik olacağını ve ülkemiz adına büyük kazanımlar getireceğini düşündüğünü söyledi. Cebeci, ünlü dil ve siyaset bilimci Noam Chomsky’i üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirterek "SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak da bu etkinliğe destek vermekten ayrıca mutluyuz" diye konuştu.
Kaynak: iha