Demirci Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Vakfı Mütevelli Heyeti için muhtar seçimi, Demirci Kaymakam Atila Kantay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yapıldı.
Toplantı, Demirci’ye bağlı mahalle muhtarlarının katılımı ile Ticaret ve Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi vakfın yaptığı çalışmaları anlatan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Çelik, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ilçemizde hizmet noktasında en iyi şekilde çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Toplantı da daha sonra Mütevelli Heyeti üyeliği seçimine geçildi. Seçimde 2015 yılında görev yapacak Secaattin Mahallesi Muhtarı Fatma Gümüş ile Tekeler Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Ünlü, 2015 yılı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliğine oy birliğiyle seçildiler.
Seçim sonunda 2015 yılı için mütevelli heyetinde görev yapacak Secaattin Mahallesi Muhtarı Fatma Gümüş ile Tekeler Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Ünlü görevlerini layıkıyla gece gündüz demeden büyük bir özveriyle yapacaklarını belirttiler. Demirci Muhtarlar Derneği Başkanı Cevdet Çakmak’ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinde görev alan muhtarlara başarı dileklerinde bulundu.
Demirci Kaymakamı Atila Kantay ise, Yunus Emre’nin “Söyle Garip Bencileyin” şiirinden “Bir garip ölmüş diyeler, Üç günden sonra duyalar, Soğuk su ile yuyalar, Şöyle garip bencileyin” sözüyle başladığı konuşmasında, “Yaşadığımız yerlerde üstümüze göğsümüze taktığımız rozetlerde sizler o garipleri temsil ediyorsunuz. Seçimler bazı yerleşim alanlarında ateşli geçmiş bazılarında ise bu sene ben yapmayayım sen yap gibi centilmence davranışları da duyuyoruz. Sizlere seçimlerde oy veren ya da vermeyen bazı vatandaşlarımız da çıkar ve sizleri ailenizi üzer kızdırır. Hak etmediğiniz laflar da duyabilirsiniz ama seçim bittikten sonra sizler herkesin muhtarı olursunuz tıpkı belediye seçimlerinde olduğu gibi.” dedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantılarının her hafta düzenli olarak uyum içerisinde yapıldığını kaydeden Demirci Kaymakam Atila Kantay, “Bu kurul Demirci’de uyum içerisinde çalışıyor biz bunu gördük ve haftada bir kez toplanıyor. Bugün seçilen ve diğer muhtar arkadaşlarımız derdini söyleyemeyen vatandaşlara evvela öksüzlere yetimlere, babası annesi olmayanlara, babası annesi olmayanlara ya da ikisi bir olmayanları bizlere ulaştıracaksınız ve koruyup kollayacaksınız. Sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na değil devletimizin tüm kurumlarında onların dertlerine ulaşma noktasında birinci derecede sorumlusunuz.” şeklinde konuştu.
“DERDİ BÜYÜK OLUPTA SESİ ÇIKMAYANLARI BULMALIYIZ”
Dertlerinin büyük olup ta anlatamayan vatandaşların bulunması noktasında dikkati çeken Kaymakam Atila Kantay, “Bazı vatandaşlar vardır derdi küçüktür sesi çok çıkar, bazı vatandaşlar vardır derdi büyüktür ama sesi hiç çıkmaz. İşte derdi büyük olup ta sesi çıkmayanları arayıp bulmayı prensip haline getirmeliyiz. Ben sana yardım ediyorum, bir sonra ki seçimde görüşelim, beni hatırla diyen muhtar yok aranızda ama bunu hatırlatmakta doğru değil. Hani büyük bir söz vardır. “Sağ elin verdiğini sol el duymayacak” prensibimiz bu olmalıdır” ifadelerini kullandı.
DİĞER İLÇELERE ÖRNEK OLACAĞIZ!
Demirci Kaymakamı Atila Kantay konuşmasının sonunda ise muhtarlık seçimlerinde ilçede iki bayan muhtarı seçtikleri için Demircililere teşekkür ettiğini ifade ederek, “Bugün de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın Mütevelli heyetinde görev alacak muhtarlarımızdan birinin de bayan seçilmesi diğer ilçelerimiz içinde örnek olacağı kanısındayım. Ben bugün ki güzel seçimde seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.
Kaynak: iha