A.B.D.'de, Amerikan Diyet Birliği tarafından, Gallup Araştırma Şirketi'ne yaptırılan bir araştırmanın sonucu oldukça ilginç. Kadınların yüzde 99'u sağlıklı bir şekilde beslendiklerine inanıyorlar. Oysa verdikleri yanıtlar; kendileri için gereken sağlıklı beslenme standartlarını, sadece yüzde 1 oranında sağlayabildiklerini ortaya çıkarıyor. Buradaki en büyük sorun, bolca lifli gıda ve doymamış yağ yerine, ağırlıklı olarak, az ama doymuş yağ, şekerin ve rafine besinlerin tüketilmesi.

Kalori hesabı yapıp onu uyguluyorsanız ve istediğiniz kiloya yine de ulaşamadıysanız,dikkat etmelisiniz.Bu maddelere dikkat ederek
daha sağlıklı kilo verebilirsiniz.İşte kilo vermenizi engelleyen hatta kilo almanıza yol açan 7 neden ve bunlarla baş etmek için en etkili çözüm önerileri.

-Asla kahvaltıyı atlamayın.Kahvaltınızda yağsız süt,müsli gibi lifli besinler tüketirseniz daha uzun süre tok kalırsınız ve bu durum
kilo vermenizi kolaylaştırır.
-Sadece tadına bakma günlük kalori miktarınızı aşabilir.Bu yüzden çikolata,tatlı,yağlı yiyeceklerden uzak durun.
-Şeker bağımlılığı size kilo almaktan başka bir yarar sağlamaz.Şeker vücut kimyanızı bozar.Şekerli yiyeceklerden kesinlikle uzak durun.
-Yeteri derecede lif,vitamin,mineral almıyorsanız kilo veremezsiniz.Çikolata,cips yerine sağlıklı besinler tüketin.
-Çok fazla yağ tüketmek ve yağlı besinlerle beslenmek size kilo aldırır.
-Kalsiyum alımı kilo vermedeki en önemli maddelerden biridir.Kalsiyum ile beslenen kişilerin vücut kitle endeksinin daha düşük olduğu araştırmalarla kanıtlanmış bir sonuç.
-Doğru sebzelerle beslenmemekte size bir fayda sağlamaz.Lifle ve besin değerleri yüksek sebzeler yemeniz sizin faydanıza olacaktır. 
Editör: TE Bilişim