ABD’nin California eyaletinde cuma günü bir camide çıkan yangının kundaklama olduğu ve büyük olasılıkla 'nefret suçu eylemi' olduğu bildirildi.

California’nın güneyindeki Coachella Valley’deki camide çıkan yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Şahsın kimliği hakkında bilgi verilmedi. Görgü tanıklarına göre camide önce büyük bir patlama sesi duyuldu, ardından yangın çıktı. Olayda yaralanan olmazken, caminin hasar gördüğü belirtildi. Riverside polis ofisinden yapılan açıklamada, olayın nefret suçu eylemi olduğu ifade edildi. Olayla ilgili soruşturmayı FBI'nın yanı sıra alkol, tütün, ateşli silahlar ve patlayıcılar ile bağlantılı güvenlik dairesi yürütüyor. Caminin imamı Reymundo Nour, yangının ikindi namazından 15 dakika önce başladığını söyledi.

Coachella Valley, geçen hafta silahlı saldırının meydana geldiği San Bernardino’nun 120 kilometre uzağında bulunuyor. Saldırıda bir Amerikan vatandaşı, Müslüman eşi ile birlikte otomatik silahlarla bastıkları bir sağlık merkezinde 14 kişiyi öldürmüş, 22 kişiyi de yaralamıştı. FBI, olayın ‘terör eylemi’ olarak incelemeye aldığını duyurmuştu.

San Bernardino saldırısı sonra, Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışan Donald Trump’un Müslümanları hedef alan söylemleri büyük tartışmalara neden olmuştu.
Kaynak: cha