Almanya'nın Bavyera eyaleti ilk, orta ve meslek okullarına daha fazla maddi yardımda bulunmak istese de öğretmen eksikliğinden başka bir çözüme daha başvurmak zorunda. Bundan böyle Bayvera'da artık öğrenciler de ders verecek. Okul döneminin ortasına denk gelen ocak ayından itibaren öğretmen almaya karar veren eyalet, bin 79 boş yeri yıl içerisinde sözleşmeli personelle doldurmak istiyor.

Eğitim Bakanı Ludwig Spaenle geçtiğimiz haftalarda öğretmen açığının nasıl kapatılacağı sorusunu çok sık duymuş olduğundan yakınıyor. Bilhassa mültecilerin bulunduğu meslek okullarında çok daha fazla kalifiye elemana ihtiyaç olduğu bildirildi. Eğitim bakanlığı ilk etapta Ocak ayı için ne kadar öğretmene ihtiyaç olduğunu açıklamasa da, "Jetzt Lehrer werden!" (Şimdi öğretmen olmak!) adlı internet portalından vekil öğretmen aramaya başladı bile. Bakanlık durumun aciliyetinden dolayı ilk devlet sınavını (1. Staatsexamen) geçen öğrencileri de işe alacağını açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Ludwig Unger, iyi çözümlere ihtiyaç olduğunu söyledi ve "En kötü ihtimalle öğretmenler bulunamazsa, öğrenciler ders verecek." diye ekledi.

Bakanlık ayrıca, emekliye ayrılacak olan öğretmenlerle de emekliliklerini ertelemeleri için görüşmelerde bulunuyor. Bavyera Öğretmenler Birliği'nden (BLLV) Simone Fleischmann, bazı öğretmenlerin bunu kabul ettiğini, bazılarının ise hazırlanmış bir çizelge olmaması sebebiyle kararsız olduğunu açıkladı.
Kaynak: cha