Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde silahlı militanlar, askeri okula saldırdı. Okuldaki 500 öğrenci ve öğretmenin rehin alındığı bildiriliyor. Bölgede bulunan basın mensupları, okulda silah sesleri geldiğini belirtiyor. Çıkan çatışmada en az 18 öğrenci öldü. 40 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Silahlı militanlar ile Pakistan ordusu arasındaki çatışma sürüyor.  

  

Pakistan kaynakları, orduya ait okula en az 6 silahlı militanın girdiğini ifade ediyor. Pakistan televizyonu Geo TV, çatışmalarda en az 18 öğrencinin öldüğünü ve 40 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılar arasında bir de öğretmen var. Yaralanan öğrenciler Peşaver'deki hastaneye getirildi. Militanların ayrıca okula giden yolu kapatmak için bir aracı ateşe verdiği de belirtildi. Saldırıyı Pakistan'da faaliyet gösteren Taliban'ın bir kolu üstlendi.

TALİBAN SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

Pakistan Talibanı'nın sözcüsü Muhammed Horasani okula en az 6 saldırgan gönderdiklerini ve saldırganlara askeri personeli vurmalarını emrettiklerini duyurdu. Horasani, saldırganlar arasında intihar bombacılarının da bulunduğunu söyledi. Taliban sözcüsü, "İntihar bombacılarımız okula girdi. Kendilerine çocuklara zarar vermemeleri konusunda talimat verildi" dedi. AFP'ye konuşan bir ordu yetkilisi ise "Peşaver'deki Devlet Askeri Okulu'nda silahla ateş etme olayı oldu. Askerler bölgeyi kordona aldı. Militanları arıyoz" açıklamasını yaptı. Okuldaki çocukların yaşları 14 civarında. 9 ile 12. sınıfı okuyorlar.   

  

OPERASYON BAŞLADI

Pakistan Ordusu'nun kurtarma operasyonu başlattığını bildiren Anadolu Ajansı ise, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını belirtti. Saldırı sırasında okulda 500 öğrenci ve öğretmenin olduğu tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilişim