Batı Şeria'da 3 Yahudi'nin kaçırılması ve sonrasında ölü olarak bulunması üzerine Yahudilere Filistinli bir genci yakara öldürmüştü. Bunun üzerine saldırıların başladı İsrail Gazze savaşında binlerce insan hayatını kaybederken yaralı sayısı ise on binlere ulaşıyor.
İsrail ve Filistin savaşının bir an önce ateşkes ile sonulması için çeşitli ülkeler ve uluslararası toplum kuruluşları fazladan mesai yapıyor. Kısa süreli ateşkeslerin yapıldığı saldırıların daimi ateşkes ile son bulabilmesi için ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye Dışişleri Bakanı, Mısır Dışişleri Bakanı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Paris'te uluslararası bir toplantı gerçekleştirerek yapılabilecek girişimleri masaya döktüler.

Ateşkes imzalanması konusunda İsrail'in uzak durduğu herkes tarafından biliyor. Saldırılara devam edeceğini belirten İsrail ordusuna dünyanın çeşitl ülkelerinden protestolar geliyor. Şili, Venezuela, Küba, Türkiye, Fransa, Lübnan gibi dünyanın farklı bölgelerideki ülkeler İsrail'e karşı protestolar düzenliyor ve Filistin için destek yürüyüşleri yapıyor.

Şimdi de Belçika'nın başkenti Brüksel'de İsrail aleyhine sloganlar yükselmeye başladı. 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte Filistin bayrakları taşındı ve masum insanların katledilmesinin karşısında olunduğu belirtildi. Bazı sendikalar tarafından da destelenen yürüyüşte Belçika ve Avrupa Birliği'ni İsrail'e yaptırım uygulanması istendi.

Terörist İsrail, Çocuk katliamcısı İsrail gibi çeşitli anti İsrail sloganları atılarak bir an önce saldırıların durması ve masum insanların ölümüne engel olunması talep edildi.
Editör: TE Bilişim