Askeri operasyonlar sonucu Nijerya'nın Damasak kasabasından çekilmeye zorlanan Boko Haram örgütünün ardından bölgede başı kesilmiş en az 70 ceset bulundu.

Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram örgütüne komşu ülkeler Çad ve Nijer askerlerin de desteğiyle operasyon kapsamlı operasyonlar sürüyor. Reuters'ın haberine göre örgüt çatışmaların ardından Nijerya'nın Damasak kasabasından çekildi ancak geriye uyguladığı katliamın izleri kaldı. Görgü tanıkları kasabanın dışında boş bir araziye atılmış en az 70 kişinin cesedinin bulunduğu belirtti. Cesetlerden çoğunun başı kesilmiş.
Ülkenin kuzeydoğusunda yeralan Damasak geçen Kasım ayında Boko Haram tarafından ele geçirilmişti.

Kamerun sınırında 11 ölü

Kamerun sınırında bulunan Gambaru kasabasına Boko Haram'ın düzenlediği saldırıda ise 11 kişi hayatını kaybetti.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir ordu yetkilisi, Çad ordusu tarafından geçen ay örgütten kurtarılan kasabaya Boko Haram üyelerinin saldırdığını, sığındıkları Kamerun'daki Fotokol kasabasından yeni dönen kasaba sakinlerinden 11'inin saldırıda öldüğünü belirtti.
Sağ kurtulan Umara Şerif adlı Nijeryalı, kasabaya saldıranlara Çad askerlerinin karşılık verdiğini, militanların kasabadan çıkarıldığını söyledi. Boko Haram'ın altı aydan fazla işgal ettiği Gambaru ve Ngala kasabaları Çad askerleri tarafından geçen ay Boko Haram'dan temizlenmişti.
Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren örgütün ocak ayından itibaren eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırması sonucu bu beş ülke, 7 Şubat'ta bölgesel tehdit haline gelen Boko Haram'a karşı 8 bin 750 asker görevlendirme kararı almıştı. Bölgede, şubatın ikinci haftasında başlayan operasyonlarda bine yakın Boko Haram militanı öldürüldü.
Editör: TE Bilişim