Meksika televizyonları, tarihte şu ana kadar bilinen en büyük uyuşturucu kartelinin başındaki isim olan ‘Bücür’ lakaplı Joaquin Guzman’ın yakalandığı operasyonun görüntülerini yayınladı.

‘Black Swan’ (Siyah Kuğu) adı verilen operasyon, geçtiğimiz Cuma günü, Guzman’ın saklandığı Los Mochis kentindeki sığınakta gerçekleştirildi. Meksikalı yetkililer tarafından montajlandıktan sonra dağıtılan 15 dakikalık nefes kesen görüntülerde, operasyonu gerçekleştiren deniz piyadelerinin girdiği silahlı çatışma ve baskın anları yer alıyor. Sığınaktaki bazı şahısların gözaltına alındıkları görülüyor.

Can kaybı ya da yaralanmalara ilişkin bilgi vermeyen Meksika makamları, baskın sırasında Guzman’ın önce bir arkadaşıyla büyük tahliye borusundan kaçmayı başardığını ancak çıktığı karayolu üzerinde kıskıvrak yakalandığını ve yakınlardaki bir otele götürüldüğünü açıkladı.

Forbes dergisi tarafından, 1 milyar dolarlık serveti ile dünyanın güçlü kişileri arasında gösterilen 61 yasındaki Guzman, 12 Temmuz 2015'te, tutulduğu yüksek güvenlikli Altıplano hapishanesinden kaçmıştı.
Kaynak: cha