Hindistan'da fakir bir ailenin dünyaya gelen yeni çocuğu özürlü olarak hayata gözlerini açtı. Bebek çok uzun burun ile dünyaya gelince bir çok çevre tarafından Fil Tanrısı Gandesha olarak anılmaya başlandı.

Hindistan'da fakir bir ailenin dünyaya gelen yeni çocuğu özürlü olarak hayata gözlerini açtı. Bebek çok uzun burun ile dünyaya gelince bir çok çevre tarafından Fil Tanrısı Gandesha olarak kabul edildi.

Hindistan'da oldukça yoksul bir ailenin evladı özürlü şekilde dünyaya geldi. Burnu bir fil benzeri uzun olan bebek, inanışlara nazaran fil yaradan Gandesha şekilde kabul ediliyor. Aile ise eve zenginlik getiren bebeklerinden oldukça memnun. Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde bulunan Aligarh kentinde ırsi bir sorunla dünyaya gelen bebek, halk yönünden mukaddes kabul edildi. Burnu bir fili çağrıştıran özürlü bebeğe hemen hemen bir isim verilmezken ailesi ve komşuları bebekten son aşama memnunlar. Manav olan baba bebeği yardımı ile işlerinin açıldığını ve daha çok kazanmaya başladığını belirtiyor. Bebeği görmek için para ve hediyelerle eve akın edenler aileyi mutlu ediyor. Bebeği kontrol eden tabip ise bebekte ırsi bir meseleye bağlı deformasyon olduğu, azca beslenme ve pislik sebebiyle oluştuğunu belirtti. Geçmişte bu tür ırsi sorunlarda bebeklerin ölüm oranlarının epey bir yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Editör: TE Bilişim