Fransa Başbakanı Manuel Valls, yarın gerçekleştirilecek bölgesel seçimleri aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) kazanması durumunda bir iç savaşın çıkabileceği uyarısında bulundu.

Yarın gerçekleştirilecek seçimler öncesi France Inter Radyosu'na konuşan Valls, "Ülkemiz için iki ihtimal var. Aşırı sağın savunduğu bölünme, bu bölünme ülkeyi iç savaşa sürükleyebilir. Diğer ihtimal ise Cumhuriyet değerleri ve birleştiricilik." dedi. Fransa Başbakanı, aşırı sağ partinin yalan vaatlerle halkı aldattığını iddia etti.

Paris'in de bulunduğu İle de France bölgesinde Sosyalist Parti'nin adayı Milli Meclis Başkanı Claude Bartolone'u desteklemek için geldiği Esonne'da da aşırı sağı eleştirmeye devam eden Valls, FN'in bölünme ve yaftalayıcı politikalarının iç savaşın tohumları ektiğini dile getirdi. Onun için sadece bu politikalara karşı çıkmanın yeterli olmadığını cumhuriyet değerleri etrafında birleşmek gerektiğini kaydetti.

Fransa'da geçtiğimiz pazar gerçekleştirilen bölgesel seçimlerde aşırı sağ parti ülke genelinde elde ettiği yüzde 29,5 ile ilk sırada yer almıştı. FN, tarihinin en yüksek oy oranını elde ettiği seçimlerde 13 bölgeden 6'sında sandıktan ilk sırada çıkmıştı.
Kaynak: cha