Gazze üzerinde havadan ve karadan olmak üzere 2 şekilde operasyonlara devam eden İsrail ordusu, saldırılarına hastaneler ve okulları da ekledi.
Hayata tunmak için sığınacak hiç bir yer bulamayan Gazze halkı ne yapacağını bilemiyor. An be an artan saldırılarda 600'den fazla insan hayatını kaybetti, 1000'in üzerinde insan da yaralandı.
Dünya ülkelerince yapılan ateşkes ve barış çağrılarına aldırış etmeyen İsrail, Birleşmiş Milletler'in dahi yaptığı ateşkes çağrısını önemsemedi. En ufak olayda kendisini gösteren Birleşmiş Milletler'in bu sesiz kalışına da bir türlü anlam verilemiyor.

Filistin birliklerinin kendi halkını koruması için harekete geçmesinin ardından İsrail ordusu yavaş yavaş endişe duymaya başladı. Sürekli olarak masum insanlara saldıran ve onların canını almak isteyen toplamda 8 bin kişilik İsrail ordusu Hamas'ın yeni halinden tedirgin.

Hizbullah ile aynı savaş ve silah taktiklerine sahip olduğu öne sürülen Hamas'ın önceki savaşlardan daha tecrübeli olduğu belirtildi.

İsrail ordusundan bir sözcü Hamas'ın artık İsrail ile nasıl savaşacağını biliyor olması bizi tedirgiin etmiyor değil dedi.

Gazze operasyonlarında önemli bir görev üstlenen sözcü asker, Hamas'ın ilk defa böyle savaştığını gördüm dedi. Hizbullah ile neredeyse birebir olan Hamas'ın artık saldırılardan sonra kaçmadığını ve bölgede kaldığını ifade etti.

İsrail ordusunun her ne kadar yüzlerce insanın canını alması İsrail'i memnun etse de kaybedilen askerler İsrail ordusunun ülkede tartışılmasına neden oluyor.
Editör: TE Bilişim