Hindistan'ın batı bölgesinde çok etkili olan yağışlar günlük yaşamı yaşanılmaz bir hale getirdi. Uzun süredir yaşanan yağışlar nedeni ile bir bölüm toprak kaydı ve 17 kişi hayatını kaybetti.
Ambegaon isimli bir köyde yaşanan toprak kaymasında daha fazla kişinin toprağın altında kalmış olabileceğinden ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirttiler. 

Arama ve kurtarma ekiplerinin toprak kaymaının yaşandığı bölgeye geldiğini ve çalışmaları başlattığını ancak toprak kaymasına neden olan yağışların çalışmaları da güçleştirdiği ifade edildi. 

Şu ana dek yağışların neden olduğu toprak kaymasının altına aldığı cesetlerden 17 tanesi çıkartıldı ve daha fazla olması da bekleniyor. Yetkililer ölü sayısının artmasından büyük bir endişe ediyor.

Yağışlardan dolayı dağların üzerinde ne varsa dağ eteklerine döküldü. Dağ eteklerinde bulunan 70 kadar ev toprağa gömüldü ve arama kurtarma çalışmaları için Hindistan'daki olay yerine 250 kişilik bir ekip gönderildi. Ani müdahale için de yaklaşık 100 tane ambulans gönderildi.
Editör: TE Bilişim