7 Temmuz'dan itibaren Gazze'yi durmadan bombalayan ve kısa süre önce karadan da saldırılara başlayan İsrail'e dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor.
Masum insanların üzerine bomba yağdıran İsrail ordusuna tüm ülkelerden ve uluslararası toplum kuruluşlarından ateşkes çağrısı gelmiş ancak İsrail bu çağrıları kabul etmemiş, saldırılarına devam etmişti.

Pek çok ülkenin İsrail'e karşı tavrını farklı şekilde dile getirirken Şili ve Venezuela, İsrail Konsolosu'nu ülkeden gönderdi. Türkiye ve Fransa'da İsrail markalarına karşı boykot başlatıldı. Şimdi de Lübnan'da İsrail'e karşı tavrını ortaya koydu.

Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin isimlerinin yazılı olduğu pankart Beyrut'ta bulunan Güvercin Kayalıkları'na asıldı.

16 gündür mütemadiyen devam eden saldırılar Lübnan'daki bir grup aktivist tarafından protesto edildi. Şehrin sembollerinden kabul edilen Güvercin Kayalıkları'na ölenlerin isimleri yazılarak dikkatlerin bu yöne çekilmesi istendi.

Saldırıların başlamasının nedeni 3 Yahudi'nin kaçırılıp 18 gün sonra ölü bulunması ve sonrasında Filistinli bir gencin yakılarak öldürülmesi olarak gösteirliyor. Bu olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze havadan saldırılara başlamış ve 17 Temmuz'da da karadan saldırı başlatmıştı.

7 Temmuz'dan bu yana bombaların hedefi olan Gazze'de 655 kişi öldü ve 4 bin 200 kişi yaralandı. Saldırıların şiddetini artmasından dolayı ölü sayısının daha da artması muhtemel.

Birleşmiş Milletler ve tüm dünya ülkeleri savaşın varacağı nokta için endişe duyuyor ve ateşkes çağrısı yapıyor. Yapılacak müzakerelerle insanların ölmediği bir durumda da anlaşma yapılması elbette mümkün.
Editör: TE Bilişim