Filistin'e karşı başlattığı saldırılarla binlerce insanın ölümününe ve yaralanmasına neden olan İsrail'de mecliste önemli bir gelişme yaşandı. Arap asıllı bir milletvekili İsrail parleamentosundan uzaklaştırma aldı.
7 Temmuz tarihiyle beraber Batı Şeria'daki olaylardan dolayı Gazze semalarından şehre bombalar yağdırmaya başlayan İsrail ordusu, kısa süre içinde kara saldırılarına başladı, okulları hastaneleri hatta Birleşmiş Milletler'in binalarını ve araçlarını da bombalamaya başladı. Pek çok ülke ve uluslararası toplum kuruluşu tarafından kınanan ve barışa ilerleme yönünde adım atması beklenen İsrail'in bu çağrıları umursamadığını söylemek mümkün.

Son olarak İsrail'de hali hazırdaki yönetime karşı muhalefeti ile bilinen Arap asıllı bir milletvekili İsrail meclisinden 6 ay uzaklaştırıldı. Arap asıllı ancak İsrail vatandaşı olan Hanin Zuabi klasik muhalefetlerinden birini yaparken meclis tarafından uzaklaştırma aldı.

Mesleki etik ve davranış kurallarını ihlal ettiği öne sürülen Zuabi için İsrail parlamentosundan 6 aylık bir süre ile uzaklatırılmasında karar kılındı. Gerekçe olarak Zuabinn yaptığı yazılı açıklama gösterildi. Zuabi açıklamada Filistinliler direnişlerine devam ederek terörizm yapmıyor meşru olarak haklarını savunuyor dedi.

Alınan uzaklaştırma sonrası tekrardan konuşan Zuabi, İsrail hükümetinin faşist bir zihniyetten ileri geldiğini vurguladı. Bu kararın bir savaş zamanı alındığına dikkat çekerek kurulun ahlaka aykırı olarak karar verdiğini ifade etti.
Editör: TE Bilişim