ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD tarzı terör örgütlerinin toplumu inançları ve geçmişleri üzerinden bölmeye çalıştıklarını söyledi. Birlik çağrısı yapan Obama, “Önyargı ve ayrımcılık IŞİD’e yarar ve ulusal güvenliğimizi baltalar” dedi.

Başkan Barack Obama, haftalık ulusa sesleniş konuşmasını terörle mücadeleye ve Amerika’daki Müslüman topluma ayırdı. San Bernardino’daki terör saldırısının ardından Amerikan halkının terör karşısında güçlü durmanın nasıl olduğunu gösterdiğini ifade etti.

IŞİD’e karşı mücadelenin artırıldığını belirten Obama, “Suriye ve Irak’ta hava saldırılarımız IŞİD’i her zamankinden daha sert vuruyor. Daha fazla savaşçılarını, liderlerini, silahlarını ve petrol tankerlerini vuruyoruz” diye konuştu. Obama, önümüzdeki hafta IŞİD ile mücadelede yürütülen çalışmaları takip etmek üzere Savunma Bakanlığı ve Ulusal Terörle Mücadele Merkezi’ni ziyaret edeceğini kaydetti.

'AMERİKA, DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKTI'

IŞİD’in toplumu bölerek korku yaydığını ve savaşçı topladığını dile getiren Obama, “Amerikalılar bizi güçlü kılan temel değerleri bir kez daha teyit etmek için bir araya geldi. Her görüşten siyasi liderler -Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, liberaller ve muhazakarlar- güçlü bir şekilde din özgürlüğüne sahip çıktılar.” ifadelerini kullandı.

Kilise ve sinagogların, bölge camileri ile iletişim kurduklarını kaydeden Obama şöyle devam etti:
“Kadirşinas vatandaşlar, vatansever Müslüman asker ve gazilerimize teşekkür ediyorlar. Spor dünyasının kahramanları, hoşgörü ve anlayışın sesi oldular ve bizlere niçin gerçek şampiyon olduklarını hatırlattılar. Ülke genelinde Amerikalılar birbirimize desteğimizi ifade etmek üzere Müslüman arkadaş, komşu ve iş arkadaşlarına ulaştılar. 'Müslüman komşularımızı seviyoruz' şeklinde imza başlatan Teksas’taki kadını yad ediyorum.”

Başkan Obama, konuşmasının sonunda Amerika’daki Müslüman toplumuna seslendi: “Hepimiz aynı Amerikan ailesinin bir parçasıyız”
Kaynak: cha