Pakistan devlet örgütünün Taliban terör örgütüne yönelik başlattığı operasyon sonucunda 80 Taliban üyesi öldürüldü. Ordu sözcüsü  Tümgeneral Asım Salim Bajwa'nın açıklamalarına göre 80 militan öldürülürken Pakistan ordusundan 7 askerde şehit düştü.

Ordu sözcüsü Tümgeneral Asım Salim Bajwa yaptığı açıklamada, "Hayber Bölgesi'nin Afganistan-Pakistan sınırı yakınlarında militanlar ile yoğun çatışma yaşandı. Hava destekli kara operasyonunda Afganistan sınırına doğru kaçan 80 Pakistan Talibanı üyesi militan öldürülürken 7 asker de hayatını kaybetti" dedi. Bajwa aynı operasyonda 100 kadar teröristin de yaralandığı bilgisine sahip olduklarını sözlerine ekledi. Pakistan Ordusu geçtiğimiz Haziran ayında Kuzey Veziristan'da, Ekim ayında da Hayber bölgesinde Taliban üyelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar başlatmıştı. Şimdiye kadar operasyonlarda öldürülen militan sayısı 2 bin 300'ü aştı.

Aralık ayında örgüt militanlarının Peşaver'de bir okula düzenlediği baskın sırasında 150 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından askeri operasyonlara hız verilmişti.
Editör: TE Bilişim