Google, Rusya’da 2015 yılında en çok aranan kelimeleri açıkladı. 2015 yılında aramalarda en büyük yükseliş gösteren kelimeler, “Janna Friske”, “Grinin 50 Tonu”, “Eurovizyon”, “Taht Oyunları 5.Sezon” ve “Molodyojka 3.Sezon” oldu.

Rusya genelinde yılın olayı kategorisinde en çok arama yapılan kelimeler listesinin başında “Eurovizyon”, “Hokey Dünya Şampiyonası”, “güneş tutulması”, “Oskar” ve “Hokey Rusya Kanada” kelimeleri sıralandı.

Rusların Google’a anlamını en çok sorduğu kelime ise “IŞİD” oldu. Ayrıca “Leviafan (Rus filmi)”, “Niçosi (Rusçada ‘vay canına’ ifadesinin birleştirilmiş ve kısaltılmış hali)”, “Pray for Paris” ve “skr skr skr” kelimeleri de anlamı en çok merak edilenler arasında yer aldı.

2015 yılında Rusya’da en çok aranan kişiler ise sırasıyla Janna Friske, Polina Gagarina, Boris Nemtsov, Dmitri Şepelyev ve Djuliya Vank oldu.

Rusların “neden” sorusuyla yaptığı aramalarda ise ilginç sorular öne çıktı. “neden uyuyan kişinin fotoğrafı çekilmez?”, “neden aynaya karşı uyunmaz?” ve “uçak neden düştü?” soruları bu kategoride Rusların Google’a en çok yönelttiği sorular oldu.
Kaynak: cha