Rusya Dışişleri Bakanlığı, bugün Antalya'da terör örgütü IŞİD mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 Rus vatandaşı konusunda Türkiye'deki Rus diplomatların, Türk yetkilileri ile iletişime geçtiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada Türk polisinin Rus yetkililere, gözaltına alınan 3 Rus vatandaşının resmi Rus yetkilileri ile iletişim kurmayı reddettiği bilgisini verdikleri aktarıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Interfax ajansına yaptığı açıklamada “Üç Rus vatandaşının Türkiye’de gözaltına alındığı bilgisi ulaştıktan hemen sonra yurtdışındaki kurumlarımız Türk yetkilileri ile olayı netleştirmek için irtibat kurdu. Türk polisinin protokollerine göre gözaltındakiler, resmi Rus temsilcileri ile iletişim kurmayı reddettiler. Bu bilgiyi doğruluyoruz ve olayla ilgili bütün detayları belirleyeceğiz.” dedi.

Öte yandan Rusya hukuk birimlerinden üst düzey bir yetkili, yine Interfax’a yaptığı açıklamada “Türk tarafından sağlanan bilgilere göre yaklaşık 70 şüpheli saldırının hemen ardından gözaltına alınmış. Gözaltının sıcak takibin ardından yapıldığını ve bu kişilerin saldırıya doğrudan karışmış kişiler olmadığını göz önünde bulundurarak, bu onların Türk gizli servisinin takibi altında olduğu anlamına gelir. Bütün bunlar terör saldırısını engellemek için neden hiç önleyici tedbir alınmadığı sorularını gündeme getiriyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha