Rusya Komünist Partisi milletvekilleri, Türkiye-Rusya ilişkilerinin zor bir dönemden geçtiğini, sorunun çözülmesi temennisinde bulundu.
Resmi GTRK Oka kanalının haberine göre, uçak krizi nedeniyle kötüleşen Türk-Rus ilişkileri için Rus parlamentosu alt kanadı Duma’da Komünist Partisi'ne mensup bazı milletvekilleri, Ankara’ya yönelik ekonomi yaptırımlara olumlu bakmadıklarını söyledi. Haberde, “Komünist Partisi milletvekilleri, Türkiye’nin Rusya için büyük dış ekonomik ortaklarından biri olduğuna işaret etti. Milletvekilleri ekonomik ilişkilerin kısa sürede oluşmadığını belirterek, tüm bu ilişkileri hemen koparmanın doğru olmadığını söyledi.” değerlendirmesi yapıldı.
Duma Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkan Birinci Yardımcısı Leonid Kalaşnikov da Türk-Rus ilişkilerinin mutlaka iyileşeceğini inandığını vurguladı. 'Moskva-Baku' haber portalına konuşan Kalaşnikov, “Bundan eminim. Bu zaman meselesi. Batı ise boşuna sevinmesin. Türkiye ve Rusya halklarının uzun vadeli çıkarları bu sorunun üstesinden gelir.” dedi.
Kaynak: cha