Afganistan'ın başkenti Kabil'de İspanya Büyükelçiliği yakınındaki yabancıların kaldığı misafirhaneye düzenlenen bombalı saldırının ardından çıkan çatışma 11 saat sürdü. Çatışmada 2 İspanyol vatandaşı ile biri sivil 6 Afgan öldü, 9 kişi yaralandı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, sabahın erken saatlerinde olay yerinde basına yaptığı açıklamada, dün akşam yerel saatle 18.00'de başlayan saldırının bu sabah 04.00 sıralarında sona erdiğini ifade etti.

4 SALDIRGAN ÖLDÜ, 12 YABANCI KURTARILDI

Saldırganların 4 kişi olduğunu belirten Rahimi, ilkinin bomba yüklü aracı yabancıların kaldığın misafirhane girişinde patlattığını, kalan 3 kişinin ise içeriye girdiğini ifade etti. Bölgeye sevk edilen özel harekat ekibi ile saatlerce çatışan 3 kişi 11 saat sonra ölü ele geçirildi. Rahimi, çevredekilerin zarar görmemesi için özen gösterildiğini ve bu yüzden operasyonun uzun sürdüğünü vurguladı.

Hedef alınan misafirhane karşında ofisi olan Dr. Hayatullah, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, patlamanın çok şiddetli olduğunu ve ofisinin kullanılamaz hale geldiğini, tüm personeli tatile gönderdiğini ifade etti.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, operasyonda 12 yabancının kurtarıldığını açıkladı.

Taliban Sözcüsü Zebiullah Mücahit yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı üstelendi.
Kaynak: cha