Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Elchingen kasabasının Belediye Başkanı Joachim Eisenkolb, önceki hafta bir halk toplantısında Türklere yönelik sarf ettiği ‘serseriler' (Gesindel) ifadesinden dolayı özür diledi.

Eisenkolb, bir Türk işadamının düğün salonu açmak için belediyeye müracaatta bulunduğunu ancak “Türk serserilerin şehrin yaşam kalitesine zarar vereceği” gerekçesiyle izin vermediklerini açıklamıştı. Bu sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan ve ırkçılıkla suçlanan Elchingen Belediye Başkanı Joachim Eisenkolb, sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu.

Eisenkolb, “Elchingen'de zaten bin kişilik 3 farklı düğün salonu bulunması nedeniyle bir Türk işadamının başvurusunu kabul etmedik. Halk toplantısında bunu anlatırken toplum içindeki bazı abartılı korkuları ifade etme amacıyla söz konusu ifadeleri kullandım. Ancak burdaki amacım halkı yanlış ön yargılara karşı uyarmaktı. Ne yazık ki bazı dinleyiciler ve basın beni yanlış anladı.” dedi.

Türk halkından özür dileyen belediye başkanı, “Aşırı sağcı düşünceler kadar bana uzak olan başka bir düşünce yoktur. Ben kesinlikle kimseyi kırmak istemedim. Ancak sözlerim nedeniyle kırılan herkesten özür diliyorum ve beni affetmelerini rica ediyorum.” diye konuştu.

Elchingen'de yaşayan Türklerle yakın ilişkilere sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Eisenkolb, "Son belediye meclisi toplantısında belediyemize ait bir arsanın bir dönerciye kiralanmasına karar verdik. Bunun yanı sıra daha birkaç ay önce bir döner imalathanesinin açılışına katıldım ve açılış konuşmasını bizzat yaptım. Ben insanların etnik kökenine ve partisine bakmadan herkese karşı kendimi sorumlu hissediyorum ve hepsi için çalışıyorum. Belediye başkanı olmak bunu gerektirir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha