Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın paylaşılan mesajlar için belirlenen 140 karakter sınırını artırarak 10 bine çıkarmayı planladığı belirtildi.

BBC'nin haberine göre, ABD merkezli teknoloji haber sitesi Re/code, Twitter'ın üzerinde çalıştığı yeni bir özellikle kullanıcıların karakter sayısı 10 bine varan mesajları paylaşmasının önünü açmayı planladığını bildirdi. Yeni özelliğin bu yılın ilk çeyreğinde uygulamaya geçebileceği de kaydedildi.

Re/code'un haberinde 10 bin karakter özelliği şöyle anlatıldı: "Tweet'ler şu anda nasıl görüntüleniyorsa aynen o şekilde görüntüleniyor; yani sadece 140 karakterle. Ancak kullanıcı bir tıkla içeriğin devamını okuyabilecek. Twitter mesajlarının üzerine tıklanınca uzun metin belirecek. Uygulamanın amacı, Twitter'ın gösel bütünlüğünü bozmadan kullanıcılara daha derinlikli paylaşımlar yapma imkanı sunmak."

2015'in son aylarında Twitter, doğrudan mesaj (dm) özelliğindeki karakter sınırını da 140'tan 10 bine çıkarmıştı. Re/code'un ismini açıklamayan yetkililerden edindiği bilgilere göre, yeni özellik için "140'ın ötesi" ifadesi kullanılıyor. Haberde, yeni özelliğin test aşamasında olduğu ifade ediliyor.
Kaynak: cha