4. Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nı değerlendiren Aydın Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, 143 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 35 milyon liralık ürün satıldığını açıkladı.

Bosnalı, yaptığı açıklamada, “9-12 Aralık tarihleri arasında Fatih Kapalı Pazaryeri'nde gerçekleşen 4. Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı için hedeflediğimiz başarıya ulaştık. Aydın dışında birçok ilden gelen firmalar ve ürünleriyle çiftçilerimizi biraraya getirdik. 283 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuara İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Konya, Isparta, Burdur, Antalya, Balıkesir, Uşak ve diğer illerden de pek çok ziyaretçi katıldı. Aydın ilimizin tarım potansiyelini gözönüne aldığımızda, düzenlenen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ilimiz için büyük önem taşımaktadır. Bu yıl fuarımızı yaklaşık 143 bin ziyaretçi ve 35 milyon TL sıcak satışla bitirdik. Bu rakamlar, fuarın en önemli başarı göstergelerindendir. Fuarımız artık katılımcı firma sayısı, ziyaretçi sayısı ve sıcak satış göstergeleri açısından kendini ispat etmiştir.” dedi.

Bundan sonraki amaçlarının, kalıcı ve modern bir fuar alanı olduğunu ifade eden ATB Başkanı Bosnalı, “Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ve ilimize kazandırılacak yeni fuarlarla ilimizin, birçok özelliğinin yanında fuar kenti olarak da bilinirliğinin artmasının sağlanması olmalıdır. Fuarın dört yıldır giderek büyüme trendi içerisinde olması, bizlere gurur yaşatmıştır. Fuara destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha