Büyüyen global piyasalarda yatırımlarıyla bilinen Abraaj Group, Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada.com’un azınlık hisselerini satın aldı.

Müşterilerine online alışverişin kolaylıklarını ve avantajlarını yaşatarak, ihtiyaç duydukları her şeyi tek bir noktadan karşılama imkânı veren hepsiburada.com, bu anlaşmanın sağlayacağı ivme ile e-ticaret sektöründeki operasyon merkezi, bilgi işlem, CRM ve mobil alışveriş yatırımlarına hız katacak.

Hepsiburada.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Hepsiburada.com olarak müşterilerimize ihtiyaç duydukları her şeyi, rekabetçi fiyatlar ve katma değerli hizmetlerle sunuyoruz. Müşterilerimize kolay ve kaliteli bir alışveriş deneyimi yaşatıyoruz" dedi ve ekledi:

PAZAR YERİ PLATFORMU
"Mayıs 2015’te pazar yeri platformumuzu devreye alacağız. Perakende sektörünün kaçınılmaz dönüşümünü hızlandıracak olan pazar yeri platformumuz üçüncü taraf satıcılara hizmet verecek. Mobil alışveriş konusunda öncülük yapmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda Mayıs 2015’te responsive (platform bağımsız) sitemizi müşterilerimizle buluşturacağız. Hepsiburada.com böylece bilgisayar, tablet, telefon gibi farklı Ekranlarda otomatik olarak şekillenme esnekliğini kazanacak. 2014 yılında mobil gelirlerimizi üç katına çıkartmıştık. Mobil alışveriş, büyümemizde önemli rol oynamaya devam edecek. Abraaj’ın Türkiye’deki başarılı yatırımları, büyüyen işletmelerdeki deneyimleri, hepsiburada.com’un genişleyen yaşam döngüsünde kendilerini doğal bir partner haline getirmektedir. Türkiye pazarı bizim birinci önceliğimiz olmaya devam edecek. Ancak ortağımızın da katkıları ile orta vadede bölge ülkelerine yayılma üzerinde düşünmekteyiz."

"ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI"
Yapılan büyük anlaşma ile ilgili olarak Abraaj Grubu Kurucusu ve Grup İcra Başkanı olan Arif Naqvi de, "Hepsiburada.com’a yaptığımız yatırımımız, e-ticaret alanında önemli bir kilometre taşını temsil etmektedir. Bu yatırım, 2007 yılından beri Türkiye’de yaptığımız dokuzuncu yatırımdır. Türkiye’deki başarılı geçmişimiz, kanıtlanmış ortaklıklarımız ve değer yaratma konusunda kararlılığımız ile bu yatırımımızı desteklemekteyiz. Geçmiş yatırım deneyimlerimizle hepsiburada.com’un büyüme stratejisine katkı sağlayacağız" dedi.

"7 KAT DAHA HIZLI BÜYÜYOR"
Abraaj Grubu Ortağı, Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu da, Türkiye’deki online perakende sektörünün 2007 yılından itibaren, geleneksel perakende sektörüne kıyasla 7 kat daha hızla büyüdüğüne işaret ederek, "Fakat bu büyüme hızına rağmen online perakendenin toplam perakendedeki payı halen Avrupa ülkelerinin beşte biri seviyesindedir. Hepsiburada.com, Türkiye e-ticaret sektörünün genişlemesine liderlik eden öncü kuruluştur ve sektörün en büyük oyuncusudur. Başarılı bir yönetici ve girişimci olan Hanzade Doğan Boyner tarafından yönetilen bu dinamik işletmeye ortak olmak bizi çok heyecanlandırıyor" dedi.

30 FARKLI KATÖGORİDE 500 BİNİN ÜZERİNDE ÜRÜN
Doğan Online çatısı altında faaliyetlerini sürdüren hepsiburada.com, müşterilerine bebek bezinden kozmetik ürünlerine, cep telefonundan bilgisayara, dekorasyon ürünlerinden beyaz eşyaya kadar uzanan 30 farklı kategoride 500 binin üzerinde ürün sunuyor.

AYDA 15 MİLYON ZİYARETÇİ
Ayda 15 milyon ziyaretçiye hizmet veren hepsiburada.com, e-ticaret pazarını büyütmeye odaklanan stratejisi doğrultusunda Abraaj Group’la anlaştı. Geçtiğimiz 10 yılda önemli başarılar elde ederken gelirlerini 25 kat artırma başarısı gösteren hepsiburada.com, gücüne güç katan bu anlaşma ile hızlı büyümesine devam edecek.

"TEK TIKLA ALIŞVERİŞ"
Hepsiburada.com şimdiye kadar müşterilerin hayatını kolaylaştıran birçok “ilki” gerçekleştirdi. “Tek tıkla alışveriş” hizmeti sayesinde müşteriler kredi kartı bilgilerini tekrar tekrar girmeden alışveriş yapabiliyorlar. Müşteriler ayrıca siparişlerini haftanın yedi günü “Randevulu Bugün Teslimat” hizmetinden yararlanarak aynı gün içerisinde alabiliyorlar.

KİŞİYE ÖZEL TEKLİFLER
Müşteri deneyiminde mükemmellik peşinde olan hepsiburada.com, kişiye özel teklifler sunmak için yakında başka inovatif uygulamaları da devreye alacak. Hepsiburada.com, müşterilerin harcama alışkanlıklarının geleneksel perakendeden online perakendeye kaymasına öncülük edecek.

OPERASYON MERKEZİNİN FAALİYETLERİ HIZLANACAK
Hepsiburada.com, Abraaj Group’un yapacağı yatırım ile devreye alınacak operasyon merkezinin faaliyetlerini hızlandıracak. Şu anda hepsiburada.com’dan ayda 1 milyonun üzerinde ürün 5 ayrı depodan sevk edilirken, Eylül 2015’te Gebze’de faaliyete başlayacak yeni operasyon merkezi ile tüm ürünlerde konsolidasyon yapılmaya başlanacak. Üçüncü taraf satıcılara da hizmet verecek olan 100 bin m2'lik yeni operasyon merkezi, Türkiye’de e-ticaret alanında şimdiye kadar yapılan en büyük ve en teknolojik depo yatırımı olacak.

EVMANYA.COM VE ALTINCICADDE.COM
Operasyon merkezinin yanı sıra Abraaj’ın yatırımı hepsiburada.com’un bilgi işlem altyapısında yapılan teknolojik yeniliklerin desteklenmesine, üst sınıf CRM kapasitesinin hayata geçirilmesine ve mobil alışveriş çalışmalarının güçlendirilmesine de olanak tanıyacak. Bu anlaşmanın bir parçası olarak Abraaj, hepsiburada.com’a bağlı kuruluşlar Evmanya.com ve Altincicadde.com’a da yatırım yapacak.

SAYILARLA HEPSIBURADA.COM
Ayda 15 milyon ziyaretçiye hizmet veren hepsiburada.com'un müşteri sayısı: 3.5 milyonu buluyor. Ayda 1.2 milyon ürünün satıldığı hepsiburada.com'un mobil uygulama indirme sayısı da 2.3 milyonu buldu. Hepsiburada.com'un Facebook takipçileri 1.8 milyon ve Twitter takipçisi 221 bin kişiye ulaştı. 
Editör: TE Bilişim