Çorumlu İş Adamı Ahmet Ahlatcı, Türkiye’nin üçüncü altın rafinerisini Çorum’da kurdu. Üretime başlayan rafineride istihdam edilmek üzere 300 eleman alınacak.

Milli Piyango’nun 2 milyar 750 milyon dolarlık özelleştirme ihalesiyle adını duyuran Çorumlu Ahlatcı Kuyumculuk, dolar kurundaki artış nedeniyle ihaleyi almaktan vazgeçmişti. 10 milyon dolarlık teminat parası hazineye kalan İş Adamı Ahmet Ahlatcı, bu kez altın sektöründe önemli bir yatırımla gündeme geldi.

Ahlatcı, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 milyon avroluk yatırımla altın rafinerisi kurdu. 7 bin 300 metrekarelik arsa üzerindeki tesiste üretim ilk olarak 200 çalışanla başladı. Şu anda altın bilezik ve alyans üretimi yapılan rafineride, yılbaşından sonra 300 kişinin alınmasıyla birlikte üretim çeşitlenerek devam edecek.

Rafineride çalıştırılmak üzere eleman arayan şirket, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından iş ilanı yayınladı. Üretim bölümünde çalışmak isteyenlerin 1 adet fotoğraf ile Ahlatcı Kuyumculuğu'nun Eğridere Caddesi’ndeki merkezine şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. İşe başvuracaklar arasında herhangi bir şart aranmıyor.

3 GÜNDE 400 BAŞVURU

3 gün içinde 400 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu açıklayan şirket yetkilileri, yapılacak değerlendirmenin ardından çalışmak istedikleri 300 kişiyi seçeceklerini ifade etti. Başvuruların yılbaşına kadar devam edeceği bildirildi.

AVM İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Ahlatcı Kuyumculuk tarafından geçen aylarda temeli atılan 71 milyon avroluk Çorum'un ilk alışveriş merkezinin inşaatı da devam ediyor. Grup olarak bin 610 kişiye istihdam sağlayan Ahlatcı, altın rafinerisi ve AVM yatırımının ardından bin 500 kişiye daha iş imkanı sunacak.
Kaynak: cha