1.5 ay önce TMSF tarafından 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 18/5 maddesi gerekçe gösterilerek Bank Asya'ya geçici yönetim kurulu atanmıştı. atanan yeni yönetimin 2014 yılı mali tablolarını imzadan kaçınmaları ve bunun üzerine bağımsız denetim firması Güney Bağımsız Denetim A.Ş’nin de Bankacılık Kanunu’na aykırı biçimde imzasız bilançoyu raporuna ek yaparak “görüş bildirmekten kaçınması” sonucunda TMSF’de kafalar karıştı.

UZMANLAR GÖRÜŞ BİLDİRMİYOR

hem TMSF'nin hem yeni atanan kurulun mevcut durumdan rahatsız olduğu ve durumun sürdürülebilirliğini kaybettiğini düşündüğü konuşuluyor. üstelik atanan yönetim kurulu, üyelikleri sayesinde hukuken banka ortaklarınca açılan ve bundan sonra açılabilecek davalara muhattap olacaklarıda biliniyor.

İŞGALE BİR AN ÖNCE SON VERİN

Banka ortaklarının yüzde 85’inin istenen evrakları BDDK’ya teslim etmesine rağmen atanan yönetim kurulu üyeleri ve yetkileri iptal edilmedi. Bank Asya avukatları durumu şöyle değerlendiriyorlar 'hukuki dayanakları olmamasına karşın siyasilerin istekleri doğrultusunda işgali devam ettiriyorlar.'

 Cemaate yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesabı Fuatavni konuyla ilgili enteresan bilgiler paylaştı;

İŞTE FUATANİ'NİN O TWEETLERİ;

1. Danışmanlar'ın yeni eğlencesi, Mutalip Ünal oldu.'Anti-depresan ilaç kullanmaya başlamış' diye alaya alıyorlar.

2. Bank Asya ortaklarının %85'inin belgeleri BDDK'ya teslim edilmiş.Mutalip Ünal iyice sıkıştı. Kaçak Saray'a haber gönderip duruyor.

3. Ünal, 'Ortakların %85'i belgeleri tamamladı. TMSF'yi acilen bankadan çıkarmak gerek ne yapmalıyım' diye söylenip duruyor.

4. Ünal'dan, süreci uzatmak için 'Banka ortakları hakkında kamu kurumlarından bilgi istedim, onların gelmesini bekliyorum' demesi istendi.

5. 5411 sayılı kanunda faaliyette olan bir banka hakkında diğer kamu kurumlarından bilgi ve belge isteneceğine dair bir hüküm yok.

6. Mutalip, TMSF'yi bankadan çıkarırsa, ...'in hışmına uğrayacak çünkü Bank Asya olayında ...'i fena halde kandırdı.

7. Bankaya uygulanan 18/5 olayını, 'Bankayı TMSF'ye devrediyorum' diye ...'e yutturmuş bulundu. İşin içinden çıkamıyor.

8. TMSF yetkilileri 'Bank Asya'da usulsüz bir şey bulamadık ve bankadan çıkmalıyız' diye haber gönderiyor.

9. BDDK'nın banka yönetimini değiştirme yetkisi olduğu halde Mutalip TMSF'yi maşa olarak kullanıp bankadan çıkmalarını istemiyor.

10. Bank Asya olayı, içinden çıkılmaz bir hal aldı. Kimse korkusundan durumu ...'e aktaramasa da olayı ekonomik krizin ateşleyicisi oldu.

 

Editör: TE Bilişim