Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-Sen), AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerini kazanabilmek için asgari ücretliye, çiftçiye, emekliye, esnafa ve diğer birçok toplum kesimlerine kaynak aktarma sözü verdiğini belirterek, 2016 yılı için memura yüzde 6, Cumhurbaşkanı’na yüzde 12,6 zam verilmesini eleştirdi.

Birleşik Kamu-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, toplumun belirli kesimlerinin yaşadıkları kayıpların bir kısmının 2016 yılına girilirken karşılandığı, kamu emekçilerinin ise yıllık yüzde 10’u bulan enflasyonun oldukça altında bir maaş zammıyla avutulduğu belirtildi. Hemen her kesime az ya da çok kaynak aktarımı yapılan bir dönemde kamu çalışanlarının yüzde 6 gibi düşük bir yılbaşı zammına mahkûm edilerek bir defa daha mağdur edildiği rahatsızlığı dile getirilerek, şöyle denildi: “1 Kasım seçimleri öncesinde ertelenen zamlar, seçimler sonrası arka arkaya yapılmaya başlandı. Memur, işçi ve tüm emekçiler enflasyona yenik düşmektedir. Halkın temel tüketim ürünleri ile zorunlu ihtiyaçlar elektrik ve su gibi giderlerine de zamlar geldi. Seçimler öncesinde halka çizilen pembe tablonun boyası işsizlik rakamlarıyla ortaya dökülmekte ve ülkemizde ekonomik çöküş yaşanmaktadır. Yapılan zamların etkisi pazarda, manavda, markette kendini göstermektedir. Ortaya çıkan bu durumdan AKP hükümeti ile emrindeki Memur-Sen Konfederasyonu sorumludur. Kamu emekçileri adına 'sözde' toplu sözleşme masasına oturan bu konfederasyon, kendisini yetkili yapan AKP iktidarına teslim olmuştur."

AK Parti iktidarını ve Başbakanı uyaran Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, “2016-2017 yılları için imzalanan ‘sözde’ toplu iş sözleşmesinin özellikle maaş zamlarıyla ilgili hükümlerini yeniden gözden geçirmeye ve zam oranlarının kamu çalışanlarının yararına olacak şekilde yeniden belirlemeye çağırıyoruz. Siyasi iktidarı, kamu emekçilerinin ve bütün çalışanların yaşamış olduğu ekonomik kayıplarını gidermek için vakit geçirmeksizin somut ve ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz.” talebini iletti.


Kaynak: cha