Otomotiv Üretim Sanayi devi BMV aldığı bir kararı kamuoyu ile gururla paylaştı. BMW binlerce yeni işçi ile çalışmaya devam edecek. Bu haberin üzerine işsizlik oranının bir oynaması söz konusu olacak mı bilinmez ancak bayanlara yönelik olan çalışmalarını da dünya çapında sürdürecek olan BMW' nin Almanya başta olmak üzere alacağı eleman ortaklığı gündeme oturdu.

Bu yılın sonuna kadar dünya çapında 8 bin yeni kalifiye işçi istihdam edilecek. Yeni istihdam edilecek elemanların 5 bini Almanya’daki tesislerde çalışmak üzere işe alınacak ve eleman alımında kadınlara öncelik tanınacak.

BMW Yönetim Kurulu “Teknik işlerle uğraşan bir işletme olarak kadın-erkek dengesini sağlamak biraz zor olacak ama biz en azından başlamak istiyoruz. Önümüzdeki yıllar içinde dengenin kurulacağına inanıyoruz.” diyen kadın yönetici, kadınların teknik mesleklere ilgisinin giderek artmasını ise “sevindirici bir gelişme” olarak nitelendirdi. 

Her yıl ekonomi düzeyinde gelişmelere sahne edinen BMW geçen yıl da bünyesine eklediği 7 BİN kişi ile işleyişine devam etmekte.


Editör: TE Bilişim